Ειδήσεις

Κέλλας από τους Γόννους: Αξιοποίηση της δυναμικής της ελιάς με πιστοποίηση και συνέργειες


«Η ελιά, σύμβολο της Ελλάδας και των Ελλήνων, παρά τη δύσκολη συγκυρία, εν μέσω ενεργειακής και κλιματικής κρίσης,αντιστέκεται και αντέχει. Η πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ιδιαίτερα του ευλογημένου θεσσαλικού κάμπου, που παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας».

Αυτά δήλωσε, από το παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η 8η Διαδημοτική Γιορτή Ελιάς, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και για την επιμονή, που επιδεικνύουν σε κάθε δράση, που προβάλλει και διαφημίζει την ελιά, σήμα κατατεθέν των Γόννων και του δήμου Τεμπών ευρύτερα, σημειώνοντας:

«Αξίζουν πολλά μπράβο στη Δημοτική Αρχή του Γ. Μανώλη, τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ, την Κοινότητα Γόννων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την πετυχημένη -όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή του κόσμου- Γιορτή, η οποία υπενθυμίζει  τη δυναμική της ελιάς στην τοπική και εθνική οικονομία και αποτελεί τόπο συνάντησης εμπόρων, ελαιοπαραγωγών, καταναλωτών και τυποποιητών.

Διοργανώσεις σαν αυτές αναδεικνύουν την παραγωγική δυναμική της ελιάς, την εγρήγορση των φορέων, τη δημιουργικότητα των τοπικών κοινωνιών, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, τη συνεργασία».

Ο Χρήστος Κέλλας  εστίασε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον πρωτογενή τομέα κι επεσήμανε  τις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, τονίζοντας την αναγκαιότητα επίλυσης προβλημάτων του κλάδου,με έμφαση στο αυξημένο κόστος παραγωγής και το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης.

Κάλεσε, ταυτόχρονα, τους ελαιοπαραγωγούς να επενδύσουν στην τυποποίηση του ελαιολάδου, ώστε το προϊόν να αποκτήσει την δική του ταυτότητα, καθώς, με την πιστοποίηση ποιότητας, τα παράγωγα της ελιάς προωθούνται με ευνοϊκότερους όρους στην αγορά, προς όφελος των καλλιεργητών.

«Οργανωθείτε σε Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών.

Η νέα ΚΑΠ επιβάλλει τη συνέργεια μεταξύ των παραγωγών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον με τα κίνητρα που παρέχει», σημείωσε με έμφαση ο κ. Κέλλας.

Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή ελαιοκομική χρονιά στους καλλιεργτές, σημειώνοντας πως προσδοκά σε συνέχιση της συνεργασίας, τόσο μαζί τους, όσο και με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Μονόδρομος η στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας και των παραγωγών
Επόμενο άρθρο Η έκθεση με τίτλο «Διαδρομή» της εικαστικού Αντιγόνης Καββαθά παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου