Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Μονόδρομος η στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας και των παραγωγών


«Η Γιορτή Ελιάς στους Γόννους, η οποία επέστρεψε δριμύτερη μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μιας πολιτιστικής γιορτής, καθώς αναδεικνύει το βασικό προϊόν που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή, την ελιά, η οποία στηρίζει την τοπική οικονομία και αποτελεί τοπόσημο πολιτισμού και ιστορίας της περιοχής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στους παραγωγούς για το ποιοτικό προιόν που παράγουν, την ελιά και το λάδι, βασικά συστατικά στο ελληνικό τραπέζι ».

Αυτά δηλώνει, με αφορμή την παρουσία της στην 8η Διαδημοτική Γιορτή Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημοτικό σχολείο στους Γόννους, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία νωρίτερα παρέστη και στη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου.

Η Λαρισαία πολιτικός συγχαίρει τους διοργανωτές για την πετυχημένη Γιορτή που διοργάνωσαν, την Δημοτική Αρχή  Τεμπών, τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ, την Κοινότητα Γόννων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς επίσης και το Χορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού για το ωραίο δρώμενο που παρουσίασαν.

Η κ. Καραλαριώτου, αναφερόμενη στη σημασία της ετήσιας Γιορτής Ελιάς, εκφράζει την ικανοποίηση της γιατί «έχει αυτή έχει καταστεί θεσμός και διαφημίζει τον ευλογημένο καρπό της περιοχής, την ελιά, ενώ η καθιέρωση της, είναι από μόνη της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου. Δικαιολογημένα στους Γόννους και στο δήμο Τεμπών χτυπά η καρδιά της ελαιοπαραγωγής. Οι αγρότες της περιοχής παράγουν με ζήλο και μεράκι το ποιοτικό λάδι και τη νόστιμη ελιά, εκμεταλλευόμενοι τις ιδανικές μορφολογικές και κλιματικές συνθήκες της περιοχής και πρέπει να επιδιώξουν την προστιθέμενη αξία στην αγορά, συνεργαζόμενοι σε συλλογικά αγροτικά σχήματα. Άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ παρέχει φορολογικά κι άλλα ευνοικά κίνητρα προς την κατεύθυνση αυτή» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ακόμη «την ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε αναπτυξιακό εργαλείο για την πιστοποίηση και κατοχύρωση της ταυτότητας του προιόντος, μέσω ΠΓΕ, ώστε τα  ελαιόδεντρα της περιοχής να συνεχίσουν να προσφέρουν στην οικονομία και στην κοινωνία. Είναι μονόδρομος η στήριξη της ελαιοπαραγωγής και των καλλιεργητών».

Καταλήγοντας η κ. Καραλαριώτου αναφέρει: Από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα στην Αυτοδιοίκηση, ήμουν ανέκαθεν δίπλα στον άνθρωπο του μόχθου και της παραγωγής, στο πλευρό του επαγγελματία της γης, στην κοινωνία που παράγει, δημιουργεί, αντιστέκεται και επιμένει να κρατά ζωντανή την ύπαιθρο. Το ίδιο συνεχίζω να κάνω και σήμερα…»

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την επετειακή συναυλία στο ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Κέλλας από τους Γόννους: Αξιοποίηση της δυναμικής της ελιάς με πιστοποίηση και συνέργειες