Επιστολή του Παπατόλια προς τους συνυποψήφιούς του


Επιστολή στους συνυποψήφιούς του Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, απέστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, με την οποία εκθέτει ορισμένες βασικές θέσεις, για τις αρχές και τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας στην περιοχή μας.  Στην επιστολή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται  πως οι συμπολίτες μας περιμένουν από όλους μας μια προεκλογική αντιπαράθεση ποιότητας, θέσεων και προτάσεων και συγκεκριμένων λύσεων, αφού από τις πράξεις τους κρίνονται όλοι. Ο κ. Παπατόλιας τονίζει πως οφείλουν  να δεσμευθούν όλοι για μια προεκλογική εκστρατεία σεβασμού των πολιτών της Θεσσαλίας.

Παράλληλα δεσμεύεται ότι, ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι άλλες παρατάξεις, θα ακολουθήσει με προσήλωση μεθόδους επικοινωνίας με τους πολίτες που θα κάνουν πράξη αυτή την αρχή.

Επίσης τονίζει, πως κάθε  πρωτοβουλία υποψήφιου που συμβάλει στην ποιότητα και το επίπεδο της εκλογικής αναμέτρησης, είναι θετική και αποδεκτή. Πορευόμενοι προς τις εκλογές, ο κ.Παπατόλιας πιστεύει -και θα εργασθεί γι’ αυτό- ότι οι εκλογές πρέπει να αναδεικνύουν έναν στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό ήθους και συγκεκριμένων προτάσεων.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκλογές θα πρέπει να είναι επίσης και εκλογές διαλόγου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, πιστεύει ότι είναι αναγκαίος ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Ένας διάλογος μεταξύ όλων των υποψηφίων που θα αναδεικνύει τις θέσεις και τις προτάσεις τους και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πληροφόρηση των πολιτών. Ένας διάλογος ανοιχτός στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος και οι δημότες, να ακούσουν αλλά και να ακουστούν.

Σύμφωνα με τον κ.Παπατόλια, η διασταύρωση των απόψεων μέσα σ’ ένα πολιτισμένο κλίμα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό που όλοι επιδιώκουν, την ολοκληρωμένη και ουσιαστική ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Για το λόγο αυτό, κατέθεσε μια ανοικτή πρόταση – πρόσκληση διαλόγου για τα εξής θέματα:

  • § Εξυπηρέτηση του Πολίτη
  • § Περιβάλλον και ενεργειακός σχεδιασμός
  • § Διαχείριση υδάτινου δυναμικού Θεσσαλίας – Αχελώος
  • § Αγροτική οικονομία
  • § Ανάπτυξη μεταφορικών υποδομών (Δρόμοι, Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας)
  • § Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός
  • § Κοινωνική πολιτική

Παράλληλος στόχος αυτού του διαλόγου, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στη σχετική του επιστολή ο κ.Παπατόλιας, ο θεματικός κατάλογος του οποίου είναι προφανώς ανοικτός, είναι η περαιτέρω συμβολή όλων των υποψηφίων στη συνδιαμόρφωση κοινής περιφερειακής συνείδησης και κοινής αίσθησης των προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, τονίζει την αναγκαιότητα ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου αρχών για τις εκλογές και προτείνει την υιοθέτησή του. Η προεκλογική αντιπαράθεση, όπως αναφέρει,  επιβάλλεται να διεξαχθεί με πολιτισμένο τρόπο:

  • § Με σεβασμό στους πολίτες, την ευαισθησία και την κρίση τους.
  • § Με μεθόδους που δεν θα ρυπαίνουν τις πόλεις και δεν θα προσβάλλουν την στοιχειώδη αισθητική.
  • § Με μεθόδους που θα υπακούουν στις επιταγές του δημοκρατικού ήθους:
  • o Χωρίς προσβολή των αντιπάλων.
  • o Χωρίς παραποίηση των θέσεών τους.
  • o Χωρίς προσωπικές επιθέσεις.
  • o Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες
  • § Με αποφυγή της ρύπανσης, της ηχορύπανσης και της αφισορύπανσης.

Τέλος, ο κ.Παπατόλιας τονίζει πως για την ανταλλαγή απόψεων για την ποιότητα του επικείμενου προεκλογικού αγώνα, ότι θα ήταν χρήσιμη μια συνάντησή όλων των υποψηφίων, σε ημέρα και ώρα που θα επέτρεπαν οι υποχρεώσεις τους.

Εάν αυτό δεν γίνει εφικτό, εύχεται καλή δύναμη στον αγώνα όλων και καλή συνεργασία μετά τις εκλογές.

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος DigEm
Επόμενο άρθρο Ελεύθερος πολίτης…με ερωτηματικό… της Θέκλας Παρασκευούδη