Ειδήσεις

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κρανιά ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης


Με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κρανιά του Δήμου Τεμπών, όπου εορτάστηκε η μνήμη του «Εν Χώναις Θαύματος» του Αρχαγγέλου ΜιχαήλΤον Πανηγυρικό εσπερινό την αρτοκλασία και την ευλογία των κολλύβων του Αγίου, τέλεσε ο π. Νεόφυτος, ο οποίος στο κήρυγμά μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Ο Αρχάγγελος Μιχαήλείναι ο φύλακας – άγγελος του ανθρώπουΤο όνομά του σημαίνει «αυτός που είναι συνδεδεμένος με τον Θεό». Ο Μιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος και λαμπρός Ταξιάρχης των ασωμάτων δυνάμεων, Αυτός που κράτησε ενωμένα τα εννέα τάγματα. Ονομάζεται ταξιάρχης γιατί άρχει της τάξεως δηλαδή επιβάλλει την τάξη. Οι επεμβάσεις και οι ευεργεσίες του τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη είναι πολλές. Στους  Άρχοντες του τόπου και στον περιεστώτα λαό, εύχομαι να έχουν την ευλογία και τις πρεσβείες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ανήμερα της Εορτής ετελέσθη ο Όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, λειτουργούντος του π. Νεοφύτου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρανέας κ. Ιωάννης Μήτσιου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, καθώς και πρόεδροι Συλλόγων και φορέων.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Κρανιάς και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι συμμετείχαν στη θρησκευτική εορτή. Στη συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στην πλατεία του χωριού όπου ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Προηγούμενο άρθρο 1.062 νέα κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Η Αστυνομία εγγύηση για τη Δημοκρατία