Ειδήσεις

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας για τον ένα χρόνο χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη


Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία, για τον ένα χρόνο χωρίς τον  μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που διοργανώνει στο Κηποθέατρο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30.

Πάει ένας χρόνος που ο Μίκης πέρασε στην αιωνιότητα κι όπως είπε η Μαρία Φαραντούρη, ιδανική ερμηνεύτρια του έργου του, «ο Μίκης είχε την τύχη πριν φύγει να ζήσει την αθανασία του…».

Η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη, θα ερμηνεύσουν ένα απάνθισμα απ’ τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, μελοποιημένη ποίηση, λυρικά κι ερωτικά, τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο, τραγούδια που έχουν εντυπωθεί στην ψυχή, την καρδιά και το νου του καθενός μας. 

 Τραγουδούν: η Μαριάννα Ζάχου, η Αρετή Παπαναστασίου, η Αντωνία Βισβίκη και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.

 Ο Δημήτρης Καρβούνης, τον οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης τίμησε με τη φιλία και τη συνεργασία του, έχει χαρακτηρίσει τη σχέση του με τον μεγάλο μας συνθέτη “σχολείο ζωής”.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1985 και διήρκεσε πάνω από 25 χρόνια. Η αρχή έγινε όταν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ, συμμετείχε στην Α΄ εκτέλεση, σ’ όλες τις μετέπειτα ελληνικές παρουσιάσεις και στη δισκογραφική παραγωγή της «Ακολουθίας εις κεκοιμημένους – Requiem», και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή της σε είκοσι περίπου συναυλίες με τα έργα «Άξιον εστί» και «Πνευματικό Εμβατήριο», υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η ίδια χορωδία, το 1994 παρουσίασε σε Α΄ εκτέλεση και δισκογραφική παραγωγή τα «40 Παιδικά τραγούδια» του, στα οποία ο Δημήτρης Καρβούνης έκανε τη χορωδιακή επεξεργασία και την ενορχήστρωση, μετά από ανάθεση του συνθέτη.

Και φυσικά, με τη Μικτή χορωδία του ΔΩΛ, δεν έλειπε από τις μεγαλειώδεις συναυλίες «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που πραγματοποιήθηκαν το 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με τριάντα χορωδίες και χίλιους χορωδούς από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ θα τραγουδήσουμε “Με των άστρων τη μουσική…”.

Γενική είσοδος : 5 ευρώ

 Προπώληση καθημερινά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας: 10:00 -13:00 και 18:30 – 20:30.

 

Προηγούμενο άρθρο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Πρόγραμμα εξορμήσεων για τους εθελοντές Αιμοδότες
Επόμενο άρθρο Γ. Λαμπρούλης: Για την άμεση κάλυψη των αναγκών της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου με μόνιμο προσωπικό