Ειδήσεις

Νέα έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 4,2 εκατ. ευρώ σε περιοχές της Αγιάς


Τέσσερα νέα έργα αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές του Δήμου Αγιάς συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών όπως ανακοίνωσαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Πρόκειται για τα έργα:

-«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής oδοποιίας «Αναδασμός Δήμητρας- Μαρμαρίνης» προϋπολογισμού 740.000 ευρώ

-«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου «Ανάβρα-Νεοχώρι (Πλασιά)» προϋπολογισμού 482.000 ευρώ

-«Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αγιάς» : Αφορά την κατασκευή αγροτικών οδών και συγκεκριμένα θέση «Μέλιος» – «Βάλτος» – «ΕΕΛ» Αγιάς μήκους 3019,46μ. και δρόμος Αγιάς – Αετολόφου μήκους 3.682μ και

-«Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Ευρυμενών»: Αφορά την κατασκευή αγροτικών οδών μήκους 10.576,98μ στο αγρόκτημα  Ομολίου και μήκους 4.561μ στο αγρόκτημα Στομίου του  Δ. Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 3.006.200 ευρώ.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Είναι μια σημαντική στιγμή, γιατί μέσα από μία πολύχρονη, αποτελεσματική, άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και με τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα καταφέραμε να εντάξουμε νέα έργα προς όφελος των ανθρώπων της παραγωγής και των κατοίκων της περιοχής της Αγιάς. Εντάξαμε στο «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο είμαι μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τέσσερα μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού ένταξης 4,2 εκ. ευρώ, με τα οποία αναμένεται να κατασκευαστούν, να συντηρηθούν και να ασφαλτοστρωθούν 25,3 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων. Πρόκειται για δρόμους άμεσης προτεραιότητας που έχουν επιλεγεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγιάς, σύμφωνα με τις ανάγκες. Διασφαλίζουμε την ευκολότερη, ταχύτερη και  ασφαλέστερη  πρόσβαση των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα και την καλύτερη διακίνηση των εμπορευμάτων. Μέσα από μια συνεργασία-πρότυπο, έχουμε αλλάξει τον Δήμο Αγιάς με έργα αγροτικά, νερού, αρδευτικά, οδοποιίας, άρδευσης, αστικών αναπλάσεων, βιολογικών καθαρισμών, αντιπλημμυρικά, με 3 γέφυρες στα παράλια, έργα αθλητικά, έργα κοινωνικά που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Έχουμε σε εξέλιξη τόσα έργα στην περιοχή, που αδυνατούν οι τεχνικές εταιρείες να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό και όγκο τους. Δίνουμε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να δουλέψουν. Έχουμε τις περισσότερες δημοπρατήσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα για την πολύχρονη και αποτελεσματική συνεργασία που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή».

 

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την ουσιαστική παρέμβαση που έκανε όσο αφορά το πρόβλημα με την εξαγωγή των μήλων στην Αίγυπτο, καθώς φαίνεται ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει λύση. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγιάς για τα νέα μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας που εντάξαμε στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στο πρόγραμμα «Αντώνης   Τρίτσης». Θέλω να πω ότι αυτοί οι δρόμοι δεν είναι μόνο αγροτικοί, βοηθούν και στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς και στην απελευθέρωση του κεντρικού δρόμου Λάρισας-Αγιοκάμπου, είναι ένα έργο πολλαπλό. Μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρουσιάσουμε στις 8 Σεπτέμβρη στα πλαίσια του αγιώτικου πανηγυριού τα έργα για τη διασφάλιση ποιοτικού και πόσιμου νερού στον Δήμο Αγιάς και το σχεδιασμό για το μέλλον και η βραδιά κλείνει με συναυλία της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» που συνδιοργανώνουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπολέμηση του trafficking
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας