Ειδήσεις

Τρεις παιδικές χαρές σε Μάνδρα, Κοιλάδα και Κουλούρι αναβαθμίζονται


Τρείς παιδικές χαρές, που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους σε Κοιλάδα, Μάνδρα και Κουλούρι αναβαθμίζονται και εξοπλίζονται με χρηματοδότηση 136.249 ευρώ από το πρόγραμμα  Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του αναδόχου του  έργου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε. (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.)  που διαχειρίζεται τα έργα  Leader   στην περιοχή,    χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση τριών παιδικών  χαρών προσφέροντας  σύγχρονους και ασφαλείς  χώρους αναψυχής και παιχνιδιού στα παιδιά της Μάνδρας, της Κοιλάδας και του Κουλουρίου. Οι τοπικές κοινότητες, οι γειτονιές, ο άνθρωποι  είναι πάντα στον πυρήνα της πολιτικής, του σχεδιασμού και των έργων μας. Τα έργα  που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Leader βελτιώνουν την ποιότητα ζωής  των ανθρώπων σε πόλεις, χωριά και αγροτικές περιοχές. Ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε  ασφαλείς χώρους αναψυχής για τις οικογένειες με μικρά παιδιά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Το έργο

Το έργο αφορά  σε  προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση νέων οργάνων παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων (επιφάνειες πτώσεις και ζώνες όδευσης), περίφραξης, φωτιστικών σωμάτων, νέων και επί υφιστάμενων ιστών, και λοιπών υλικών, που θα πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά στις εξής παιδικές χαρές του Δήμου Λαρισαίων:

  • Παιδική χαρά στην πλατεία επί της οδού Αν. Ρωμυλίας – Δ.Κ. Κοιλάδας της Δ.Ε. Κοιλάδας
  • Παιδική χαρά σε Κ.Χ. επί της οδού Ακροπόλεως – Τ.Κ. Μάνδρας της Δ.Ε. Κοιλάδας
  • Παιδική χαρά στην πλατεία του οικισμού Κουλουρίου – Δ.Ε. Λαρισαίων
Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η κυβέρνηση θέλει να χυθεί φως στην υπόθεση των υποκλοπών
Επόμενο άρθρο Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Κιλελέρ - Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι