Ειδήσεις

Μάξιμος: Η κυβέρνηση θέλει να χυθεί φως στην υπόθεση των υποκλοπών


«Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι πήραν ‘‘φωτιά τα τόπια’’ από αυτή την υπόθεση, αλλά αυτά που έπρεπε να γίνουν νομίζω ότι έχουνε δρομολογηθεί. Η κυβέρνηση θέλει να χυθεί άπλετο φως και κυρίως επειδή η ιστορία αυτή δείχνει θεσμικές παθογένειες που υπάρχουν στο σύστημα λειτουργίας της υπηρεσίας πληροφοριών, ας το δούμε ως μια αφορμή για να τις θεραπεύσουμε». Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6 fm και απαντώντας στη δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Παπακαλούση για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αναμφίβολα έχει βαρύτητα, όχι μόνο για το κύρος που έχει ένας τέως πρωθυπουργός, αλλά και γιατί κι ο ίδιος βρέθηκε εν μέσω της δικής του κυβερνητικής θητείας στο στόχαστρο υποκλοπών. Θυμόσαστε ότι στην αρχή του βίου της κυβέρνησης Καραμανλή διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρωτοκλασάτοι υπουργοί παρακολουθούντο. Τότε η υπόθεση γνωστοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης και οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη. Και εφάνη ότι οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν από ξένο παράγοντα. Αναμφίβολα, λοιπόν, έχει βαρύτητα. Αλλά σας λέω ότι αυτή την ώρα έχουν δρομολογηθεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικό αλλά και σε επίπεδο δικαιοσύνης όλες οι διαδικασίες».

 

Καμία σκιά στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι «όταν προέκυψε το ζήτημα και υπήρχε μία αναφορά στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που έχω την τιμή να προεδρεύω, από τον κ. Χάρη Καστανίδη, πολύ πριν πάρει αυτές τις διαστάσεις η υπόθεση, μίλησα ευθαρσώς και είπα ότι πρόκειται για μία σοβαρότατη καταγγελία και πρέπει να τύχει δικαστικής διερεύνησης και να χυθεί άπλετο φως, πριν ακόμη τοποθετηθεί οποιοσδήποτε βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Επιμένω, λοιπόν, ότι σε τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά. Έχει απόλυτο δίκιο, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός όταν λέει ότι οι σκιές είναι ιοβόλες, για το όλο πολιτικό σύστημα και δεν πρέπει σε τέτοιες περιόδους που υπάρχει και αμφισβήτηση από ένα τμήμα του κόσμου -λόγω και του λαϊκισμού που επικράτησε στα 10 χρόνια αυτά της οικονομικής κρίσης- του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν πρέπει να μένουν σκιές. Πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και να μάθουμε όλη την αλήθεια».

 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι προηγείται ας ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο

Ερωτηθείς σχετικα με την πρότασή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις τις οποίες, μάλιστα, θα τις διεξάγουν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ή αν χρειαστεί και τρίτη, υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Φαντάζεστε, λοιπόν, να έχουμε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και στην Ελλάδα να έχουμε μια προεκλογική περίοδο κατά την οποία θα έχουμε υπηρεσιακό πρωθυπουργό, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα; Γι’ αυτό είπα ευθαρσώς κάτι που συζητείται και ευρέως μεταξύ των συναδέλφων της Νέας Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να ξαναδούμε την αύξηση του μπόνους στις 50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Από τη στιγμή που λέμε το πρώτο κόμμα να πάρει 50 έδρες για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ορίστε, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι είναι πρώτο κόμμα τι την θέλει την απλή αναλογική και τις διεργασίες συνεργασιών και συνεννοήσεων και συναινέσεων που μπορεί να μην υπάρξουν και τα παζάρια και τα αλισβερίσια; Καθαρή λύση, ορίστε, αν είστε πρώτο κόμμα ελάτε να σχηματίσετε εσείς πρώτοι κυβέρνηση».

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την επέτειο απελευθέρωσης του Τυρνάβου από τον τουρκικό ζυγό
Επόμενο άρθρο Τρεις παιδικές χαρές σε Μάνδρα, Κοιλάδα και Κουλούρι αναβαθμίζονται