Ειδήσεις

Μάξιμος: Αλλαγή του εκλογικού νόμου τώρα με στόχο σταθερές κυβερνήσεις


 «Πιστεύω ότι πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα του εκλογικού νόμου και να επανέλθουμε ενδεχομένως στο μπόνους των 50 εδρών, που έδινε ο προηγούμενος νόμος στο πρώτο κόμμα, προκειμένου να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γιατί το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αστάθεια. Ο εκλογικός νόμος πρέπει να δίνει κυβερνησιμότητα, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, σταθερές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκπομπή “Πρωινή Επισκόπηση” της «Βουλή TV» με τους δημοσιογράφους κ. Λάμπρο Πέγκοκαι κα Λουκία Γκάτσου.

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «η προκήρυξη εκλογών εν μέσω, κλιμάκωσης τουρκικών προκλήσεων, μεταναστευτικών απειλών, αστάθειας στην ευρύτερη γειτονιά μας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με τη ρωσική εισβολή, ενεργειακής κρίσης, ενός χειμώνα που θα είναι βαρύς όπως όλοι προβλέπουν σε όλη την Ευρώπη, το τελευταίο που θα χρειαζόμασταν θα ήταν μία παρατεταμένη εκλογική περίοδος με δύο εκλογές -όλοι τις προδικάζουν γιατί με την απλή αναλογική, την νάρκη της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση- θα χρειαστούμε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι σε αυτό το πλαίσιο αστάθειας που υπάρχει στην ευρύτερη γειτονιά μας, και σε παγκόσμιο θα έλεγα επίπεδο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι η απουσία στιβαρής, ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης.  Γι’ αυτό και στόχος της Νέας Δημοκρατίας, πάντοτε, ήταν η συγκρότηση αυτοδύναμων κυβερνήσεων, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ήταν αυτοσκοπός, υπό την έννοια ότι θέλουμε να νεμόμεθα μονοκομματικά την διακυβέρνηση της χώρας. Άλλωστε, δείγματα γραφής περί του αντιθέτου έχουμε δώσει και στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο όπου στην κυβέρνηση συμμετέχουν και πολλά πρόσωπα που προέρχονται εκτός του χώρου της Νέας Δημοκρατίας».

 

Η αλαζονική στάση Ανδρουλάκη επιβάλλει επαναφορά στον νόμο Παυλόπουλου

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «εμείς ψηφίσαμε έναν εκλογικό νόμο, που δίνει την δυνατότητα συναινέσεων και συνεργασιών στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Μειώσαμε το μπόνους που έδινε ο νόμος Παυλόπουλου, ο προηγούμενος εκλογικός νόμος. Νομίζω, όμως, ότι από την στιγμή που ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης, από την ημέρα της εκλογής του, με περισσή αλαζονεία θα έλεγα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συναινούσε σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος -όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, παρ’ ότι βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης με κυβέρνηση της ΝΔ, ότι η ΝΔ έχει ισχυρότατο προβάδισμα κι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά και από όλη αυτήν την αρνητική επικαιρότητα, έδειξαν ότι έχει προβάδισμα από 6,5 έως 8,5%-, αντιλαμβάνεσθε ότι είναι δύσκολη η συνεννόηση».

Καταλήγοντας στην πρότασή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «εγώ νομίζω ότι την πρόκληση του εκλογικού νόμου πρέπει να την δεχτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού υποστηρίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, δεν έχει λόγο να μην θέλει μια καθαρή λύση, για να σχηματίσει κυβέρνηση. “Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”».

 

Ενημέρωση του πάπα για την Αγία Σοφία

Για την συνάντηση που είχε με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό ο ΓΓ της ΔΣΟ υπογράμμισε ότι «η έκδοση αυτή που έχουμε κάνει με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Προέδρου του Κοινοβουλίου του κ. Τασούλα, παρουσιάστηκε στην Βενετία στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών σε μια μεγάλη, πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών. Στην Βενετία τύχαμε θερμής υποδοχής και από τη Δημοτική Αρχή και την επομένη ταξιδέψαμε στη Ρώμη, καλεσμένοι του Διεθνούς Δικτύου των Καθολικών Νομοθετών. Είναι ένα δίκτυο συναδέλφων Καθολικών βουλευτών, με τους οποίους η ΔΣΟ, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έχει στενή συνεργασία. Και κατά την παραμονή μας στη Ρώμη γίναμε δεκτοί στο Βατικανό, στην Αγία Έδρα, από τον ποντίφικα, τον πάπα Φραγκίσκο, και του παρουσιάσαμε την καμπάνια που έχει αναλάβει η ΔΣΟ σε διεθνές επίπεδο για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Του ενεχειρίσαμε, μάλιστα, την ιταλική έκδοση του τόμου για τις Αγίες Σοφίες. Μεταξύ, μάλιστα, των 37 ιστορικών Ναών που έχουμε εντοπίσει στην ευρύτερη περιοχή, από την Σκωτία μέχρι την Κίνα, βρίσκονται και 6 ναοί στην Ιταλία, που λειτουργούν ως καθολικοί ναοί. Εμείς πιστεύουμε ότι όσο διατηρούμε το ζήτημα της Αγίας Σοφίας στη δημοσιότητα, τόσο το θέμα παραμένει ανοικτό. Αν πάψουμε να ασχολούμαστε με το ζήτημα στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών, τότε θα θεωρήσουν δεδομένο ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».

 

Προηγούμενο άρθρο Γιορτάστηκε ο Κριτσμάς στη Χαρά του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης στη Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού στη Ραψάνη