Ειδήσεις

Κέλλας από Πυργετό: Χτίζουμε τη σύγχρονη Ελλάδα


«Στον εορτασμό της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου και στον πανηγυρικό εσπερινό για τη γιορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού συμμετείχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Βλάχος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κώστας Κολλάτος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μητσογιάννης, Κώστα Ζαρδούκας και Αχιλλέας Διψάνας, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Θανάσης Λαϊνάς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας του μεγάλου εσπερινού, εξερχόμενος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, δήλωσε:

«Η Εκκλησία μαςπανηγυρίζει, σήμερα, διπλά. Τιμούμε την Απόδοση της Θεομητορικής Γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, της Προστάτιδας του Γένους μας,καιγιορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,που εμψύχωσε τονελληνισμόστα χρόνια της Τουρκοκρατίας και “φώτισε” την πορεία του ελληνικού λαού προς την απελευθέρωση και την εθνική αποκατάσταση.

Υπό τη Σκέπη της Μεγαλόχαρης, αντλώντας δύναμη από το προορατικό χάρισμα του Πατροκοσμά, πορευόμαστε στη σύγχρονη εποχή με αισιοδοξία και προσδοκία για το αύριο. Με υγιή δημοσιονομικά, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και εμβάθυνση των συμμαχιών της χώρας μας με κορυφαίες δυνάμεις του διεθνούς συστήματος, χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Η πατρίδα μας ανακτά σταθερά τη γεωπολιτική επιρροή που της αναλογεί και είμαστε σε θέση να απαντούμε αυτοδύναμα σε κάθε πρόκληση, προασπίζοντας το διεθνές δίκαιο και διασφαλίζοντας την περιφερειακή σταθερότητα».

Ο Χρήστος Κέλλας, στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, επισκέφτηκε την έκθεση Γυναικείας Δημιουργικότητας, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πυργετού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Βάγια Βασιλείου, η αντιπρόεδρος, Αφροδίτη Κολλάτου, η γενική γραμματέας, Μαρία Ντάβα, η ειδική γραμματέας, Ιωάννα Ρήγα, και τα μέλη Λένα Πέρπερα, Χαρίκλεια Μπλουγούρα και Μαρία Γιαννοπούλου,ξενάγησανστην έκθεσητον Λαρισαίο βουλευτή, πουείχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τις εικαστικές δημιουργίες των γυναικών του Πυργετού.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, συγχαίροντας το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου για τη δραστηριότητά τους, σημείωσε:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Πυργετού έχει αναπτύξει σημαντικό έργο, συμβάλλοντας με σύγχρονη αντίληψη και πρωτοποριακές δράσεις στην κοινωνική ζωή και την πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες!».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή γιορτή και φέτος στον Πυργετό στα εννιάμερα της Παναγίας
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση σχολικών από το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία