Ειδήσεις

Διπλή γιορτή και φέτος στον Πυργετό στα εννιάμερα της Παναγίας


Διπλή γιορτή και φέτος στον Πυργετό στα εννιάμερα της Παναγίας. Εκατοντάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στον Πυργετό να γιορτάσουν τα εννιάμερα της Παναγίας, αλλά και την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου τα εννιάμερα της Παναγίας, ενώ την επομένη 24 Αυγούστου πανηγυρίζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη θέση «Διαβατός», λειτουργούντος του ιερέα της ενορίας Πυργετού π. Αλεξάνδρου.

Την ίδια ημέρα, στις 6.30 το απόγευμα, μετά την ακολουθία στον Άγιο Γεώργιο και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, έγινε η λιτανεία, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου μέσω των κεντρικών δρόμων του Πυργετού της εικόνας του Αγίου Κοσμά μέχρι τον ομώνυμο Ναό του Αγίου στην πλατεία Δημαρχείου, όπου εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Γεωργίου με τον ιερέα της ενορίας π. Αλεξάνδρου.

Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν νέοι του χωριού ντυμένοι με παραδοσιακή στολή.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 24 Αυγούστου, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Επίσης στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταφέρθηκε με πομπή η εικόνα του Αγίου Κοσμά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Ζαρδούκας, κ. Νίκος Μητσογιάννης, κ. Κώστας Κολλάτος και κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαϊνας και πλήθος προσκυνητών.

Επίσης στην Κοινότητα Νέσσωνα του δήμου Τεμπών πανηγύριζε το ομώνυμο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά, όπου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Νεκταρίου.

Εκεί ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων εκκλησιάστηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, με τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστο Κρικώνη, τον Πρόεδρο Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή, την τοπική σύμβουλο Συκουρίου κ. Όλγα Φασούλα – Μπακαγιάννη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέσσωνος κ. Γιάννη Σακαβό και πλήθος πιστών.

 

Προηγούμενο άρθρο Θρήνος στην Λάρισα για τον ξαφνικό χαμό της Ναυτικής Δοκίμου
Επόμενο άρθρο Κέλλας από Πυργετό: Χτίζουμε τη σύγχρονη Ελλάδα