Ειδήσεις

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας για τον Ιπποκράτη


Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό, απολύτως συνυφασμένο με το πνεύμα του Ιπποκράτη, στο πλαίσιο των δράσεων που κάνουμε στη Λάρισα εδώ και έξι χρόνια, να αναθέτουμε  σε εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνη, την παραγωγή πρωτότυπου έργου, εμπνευσμένο από τις ιπποκρατικές ιδέες, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα μας και τον κόσμο.

Δεν αποτίουμε δηλαδή, απλά έναν φόρο τιμής στον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής, αλλά γνωρίζουμε το τόσο διαχρονικό και επίκαιρο έργο του, χρησιμοποιώντας το ως αφορμή για την παραγωγή έργων τέχνης.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διάδοσης της ιπποκρατικής ιδέας, όπως και κάθε ιδέας, από την τέχνη.

Έτσι, τιμάμε τον Ιπποκράτη, τη φιλοσοφία του και την κάνουμε τρόπο ζωής.

Αυτό το έργο παρουσιάζεται  στον εμβληματικό Μύλο του Παππά, από καλλιτέχνες όπως οι συνθέτες ο Γιάννος Αιόλου και ο Ευριπίδης Μπέκος, ο χορογράφος Γκες Μίχωφ, το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, ο σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης, ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου και φέτος ο Δημήτρης Μαραμής.

Με τον Δημήτρη Μαραμή, ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές του, την ευαισθησία, την ευρηματικότητά του. Τα έργα του, αποτέλεσμα πλούσιας φαντασίας και βαθιάς γνώσης, δημιουργούν κύματα συναισθημάτων στο κοινό. Ανυπομονώ να ακούσω την έμπνευσή του και μάλιστα ερμηνευμένη από τη σπουδαία Λαρισαία σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, την πολυβραβευμένη χορωδία μας indonnation και τη συμφωνική μας ορχήστρα.

Είστε όλοι καλεσμένοι.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

                                        Πάνος Σάπκας

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Θλίψη για τον πλειστηριασμό του Πύργου Χαροκόπου
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για πλημμυρόπληκτο Ροδιάς: Πρόκειται για υπόγειο κατοικίας και όχι επιχείρησης