Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Θλίψη για τον πλειστηριασμό του Πύργου Χαροκόπου


H βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, πληροφορούμενη ότι σύντομα θα πλειστηριαστεί ο Πύργος Χαροκόπου στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’αυτή την εξέλιξη και δηλώνω τη συμπαράστασή μου σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για τη διάσωση του πύργου Χαροκόπου. Ο πύργος αυτός, σήμα κατατεθέν της πόλης μας, αποτελεί σπουδαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας για ολόκληρο το νομό της Λάρισας.

Δυστυχώς, παρόλες τις προσπάθειες του “Συλλόγου Φίλων Χαροκόπου”, των τοπικών φορέων, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, αλλά και πολιτών από όλο το νομό, καθώς και βουλευτών, όπως η συνάδελφος, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, με τις παρεμβάσεις της στη Βουλή και στο υπουργείο Πολιτισμού, οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και η διάσωσή του Πύργου δεν επιτεύχθηκε.

Συμβαίνει μάλιστα να έχω προσωπικές αναμνήσεις του Πύργου, από την παιδική μου ηλικία: Συγγενικό πρόσωπο έτυχε να είναι επιστάτης των κτημάτων Χαροκόπου. Θυμάμαι ακόμα την εντύπωση που μου είχε προξενήσει ένα τεράστιο πορτραίτο της Μελίνας Μερκούρη στην κεντρική σκάλα του Πύργου».

Προηγούμενο άρθρο Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για ευρωπαϊκές συνεργασίες μέσω του προγράμματος MobiliseSME
Επόμενο άρθρο Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας για τον Ιπποκράτη