Ειδήσεις

Μια διαφορετική έκθεση στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Σπηλιάς


Μια διαφορετική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Σπηλιάς. Η έκθεση αυτή περιελάμβανε δημοσιεύματα των τελευταίων 20 ετών στον έντυπο τοπικό τύπο της Λάρισας (κυρίως στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία), που αφορούν τη Σπηλιά και τον Κίσσαβο. Διοργανώθηκε από τον κ. Δημήτρη Καλογιάννη, που είχε και την επιμέλεια, σε συνεργασία με τον  Πανθεσσαλικό Σύλλογο Σπηλιωτών “Ο Κίσσαβος”.

Εκεί, φιλοξενήθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Σπηλιάς σε όλες τις πτυχές της καθημερινής τους ζωής, καθώς και δημοσιεύματα για τα γεγονότα της περιοχής σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Η έκθεση κίνησε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και δημοτών, μεταξύ των επισκεπτών και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Ο κ. Μανώλης ξεναγήθηκε από τον οικοδεσπότη της έκθεσης  κ. Δημήτρη Καλογιάννη και ενημερώθηκε για την όλη προσπάθεια και θαύμασε το αποτέλεσμά της.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης ανέφερε: «Η λέξη συγχαρητήρια είναι το μικρότερο που μπορώ να πω για τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Δημήτρη Καλογιάννη. Περισσότερο είναι η ιστορική παρακαταθήκη που αφήνει στη Σπηλιά και στο δήμο Τεμπών. Εκθέσεις σαν αυτή που επισκέφθηκα σήμερα, αναδεικνύουν την περιοχή του Κισσάβου και του Δήμου γενικότερα. Ο κ. Καλογιάννης με το έργο αυτό – τον φαντάζομαι είκοσι χρόνια να μαζεύει αποκόμματα – που δεν είναι εύκολο πράγμα, δείχνει κάτι άλλο, πως νοιάζεται ώστε να διασωθεί ένα κομμάτι αυτής της περιοχής, η ιστορία, οι μνήμες, τα πρόσωπα. Ως δημοτική Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δήμο μας και στηρίζουμε προσπάθειες που προβάλουν τον τόπο μας. Θερμά συγχαρητήρια για το επίπονο έργο και εύχομαι κάθε επιτυχία στην έκθεση του,  η οποία αποτυπώνει μια ιστορική διαδρομή είκοσι χρόνων του δήμου μας και του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθρο Στον Σταυρό για τον εορτασμό της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας ο Χρήστος Καπετάνος
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση του δρόμου Μεσοχώρι-Βλαχογιάννι-Βαρκός