Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία


«Στόχος της παράταξής μας είναι η αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, αντιμετωπίζοντας το εμπόδιο της απλής αναλογικής, που αποτελεί κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς, η πρώτη κάλπη, είναι και η τελική κάλπη των εκλογών, αφού τότε επιτυγχάνεται η κυβερνησιμότητα, που είναι και το ζητούμενο για τη χώρα».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Λάρισας και την δημοσιογράφο Μίνα Μαυραγάνη, κληθείς να σχολιάσει θέματα επικαιρότητας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, συναντηθήκαμε ξανά με χιλιάδες στελέχη μας, που με τις τοποθετήσεις τους στις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, απέδειξαν γιατί είμαστε η πλέον σύγχρονη και προοδευτική παράταξη της χώρας”.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ο κ. Κέλλας, δήλωσε πως κατανοεί απόλυτα τα παράπονα των πολιτών για τις ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και βασικά προϊόντα, υποστηρίζοντας πως είναι απόρροιατης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ, για αργά αντανακλαστικά.

«Η ΕΕ για μια ακόμη φορά, ως “αργοκίνητο υπερωκεάνιο”, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός,δεν αντιμετωπίζει δραστικά τις παγκόσμιες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνησή μας, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρά σε ενέργειες ενίσχυσης των συμπολιτών μας», σημείωσε, αναφέροντας:

  • Επιστρέφουμε στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή 1ης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων στο ρεύμα, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο ως τον Μάιο, έως και 600 ευρώ, ενώ για τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα καλύπτεται κατά 50% κάθε αύξηση στην κατανάλωση και πέρα των 300 Kwh.
  • Φορολογούμε τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων Παραγωγής Ρεύματος κατά 90%, με τα έσοδα να διατίθενται για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
  • Δρομολογούμε σύστημα που αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς ρεύματος, αναστέλλοντας στην ουσία την Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μάλιστα, κατηγόρησε για “φαρισαϊσμό” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής, επισημαίνοντας ότι αυτή νομοθετήθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, με την τότε κυβέρνηση, να υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα έχει φθηνότερο ρεύμα.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

«Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε πολίτη, τη στιγμή, μάλιστα, που στη διάρκεια της θητείας μας, έως τώρα, κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλαπλές κρίσεις», σημείωσε ο κ. Κέλλας, στρέφοντας, συγχρόνως, πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς, έχουμε απέναντί μας, μια αξιωματική αντιπολίτευση, συνώνυμη της μιζέριας και της άρνησης. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέτυχαν στο “υγειονομικό σαμποτάζ”, έχοντας φτάσει σε σημείο να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν εμβόλια, την στιγμή που οργανώναμε υποδειγματικά τους δωρεάν εμβολιασμούς, επενδύουν, τώρα, στο “κοινωνικό σαμποτάζ”, επιστρατεύοντας και πάλι ψέματα για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Χαρακτηρίζουν “ψίχουλα” την πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ το μήνα.

Υποβιβάζουν την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και τα μηδενικά ποσοστά των μεταναστευτικών ροών σε νησιά και Έβρο.

Απαξιώνουν τις σημαντικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι μέσα από αυτές ευνοούνται τα συμφέροντα.

“Καταγγέλλουν” μέχρι και την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 34%, ως βοήθεια στους έχοντεςκαι κατέχοντες, ενώ ζητούν να απολογηθούμε γιατί δεν φορολογήσαμετα υπερκέρδη των επιχειρήσεων παραγωγής ρεύματος, τη στιγμή, που δεν ανακοινώθηκαν ακόμη!»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

«Είμαστε η παράταξη,που χωρά όλους τους Έλληνες και υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και είμαι σίγουρος ότι και στις επόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός, θα μας εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς
Επόμενο άρθρο Επαναλειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην παραλία Αιγάνης