Ειδήσεις

Kέλλας από Ελασσόνα: Αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από κάθε προσδοκία


«Ανάπτυξη για όλους. Αυτόν το στόχο υπηρετεί η πολιτική μας. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με την αύξηση, από 1ης Μαΐου, του βασικού μισθού κατά 50 ευρώ τον μήνα,  από τα 663 στα 713 ευρώ.

650.000 εργαζόμενοι θα κερδίσουν επιπλέον έναν καθαρό μισθό ετησίως.

Ένας 15ος μισθός προστίθεται στο εισόδημά τους».

 Αυτά δήλωσε, από την Ελασσόνα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύουν, ακόμη μια φορά, ότι τιμούν με πράξεις την “Συμφωνία Αλήθειας” που υπέγραψαν με τους Έλληνες πολίτες τον Ιούλιο του 2019.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανταποδίδουμε στους πολίτες, τόσο την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στην κυβέρνηση, όσο και τις θυσίες που έχουν κάνει, για να απαγκιστρωθεί η χώρα μας από τα μνημόνια και να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

 Με την ίδια πίστη, συνεπείς στις υποσχέσεις μας και παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της θητείας μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης του οικογενειακού προϋπολογισμού, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης», τόνισε ο γιατρός.

 

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων

Ευρισκόμενος στην καρδιά της κτηνοτροφίας, ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε και στις πολιτικές του ΥΠΑΑΤ που στοχεύουν στη στήριξη της ζωικής παραγωγής.

«Νωρίτερα από άλλες χρονιές πραγματοποιήθηκε η καταβολή άμεσων ενισχύσεων για τις αιτήσεις έτους 2021, με το μεγάλο μέρος να αφορά το αιγοπρόβειο γάλα και τα βοοειδή.

Καταβλήθηκε η ειδική ενίσχυση 2% επί του τζίρου για την αγορά ζωοτροφών, που μαζί με σειρά μέτρων, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η επιχορήγηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και η υπαγωγή του ΦΠΑ λιπασμάτων και ζωοτροφών σε συντελεστή 6%, στηρίζουν το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Επιπροσθέτως, οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και με απόφαση της Κυβέρνησης θα δημοσιοποιείται η επωνυμία των εμπορικών επιχειρήσεων, που αισχροκερδούν».

 

Ευχές για το Πάσχα

Κλείνοντας, ο Χρήστος Κέλλας ευχήθηκε στους κατοίκους της Ελασσόνας, “η Ανάσταση του Κυρίου να χαρίσει Υγεία, Αισιοδοξία και Αγάπη σε όλους”.

«Τούτες τις άγιες μέρες, τα ιστορικά μοναστήρια της επαρχίας και οι γραφικές εκκλησίες των χωριών προσφέρουν μια ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε ευλογημένα και με κατάνυξη την πορεία του Κυρίου προς τον Γολγοθά, αλλά κυρίως την Ανάστασή Του», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν τα έργα βελτίωσης εσωτερικής οδοποιίας στο Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Έκθεση ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού Κέντρου στον Μύλο του Παππά