Ειδήσεις

Ξεκίνησαν τα έργα βελτίωσης εσωτερικής οδοποιίας στο Δήμο Κιλελέρ


Ξεκίνησε ταυτόχρονα από τη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ, το  έργο που αφορά  στη βελτίωση τμημάτων εσωτερικής οδοποιίας, κατασκευής κρασπέδων και πεζοδρομίων καθώς και τμημάτων αγωγών όμβριων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου.Η απαιτούμενη δαπάνη των εργασιών  ανέρχεται στο ποσό των 3.320.000 €.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει συνολικά η εικόνα των οδών εντός των οικισμών του Δήμου Κιλελέρ. «Θα δίνεται η δυνατότητα της ασφαλούς διάβασης των οχημάτων στους νεοασφαλτοστρωμένους δρόμους  και της κίνησης των πεζών στα πεζοδρόμια που θα κατασκευαστούν. Παράλληλα, με την κατασκευή των αγωγών όμβριων,θα αποφευχθεί σε σημεία η συσσώρευση υδάτων που δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή μετακίνηση των πολιτών και μερικές φορές απειλούσε την περιουσία τους με τα κατά τόπους πλημμυρικάφαινόμενα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στην πρώτη φάση του έργου που ξεκίνησε, προβλέπεται αρχικά να υλοποιηθεί η κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων στις περισσότερες κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εμπεριστατωμένης μελέτης που  συντάχθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Σε δεύτερη φάση τα τμήματα των οδών εντός των οικισμών που προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν έχουν συνολικό μήκος 12.000 μ,  εκ των οποίων τα 2.000 μ είναι ήδη ασφαλτοστρωμένα και χρίζουν εκ νέου ασφαλτόστρωσης αφού η συχνή κίνηση αγροτικών κι άλλων μηχανημάτων έχει διαβρώσει τον υφιστάμενο ασφαλτοτάπητα. Τα 10.000 μ είναι τμήματα οδών σε όλους τους οικισμούς που είναι χωματόδρομοι και πρέπει να ασφαλτοστρωθούν εξ αρχής.

Τα πεζοδρόμια βάση της μελέτης  είναι συνολικού μήκους 12.000μ σχεδιάζεται να κατασκευασθούν στα τμήματα που θα γίνει η καινούργια ασφαλτόστρωση.

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται να εφαρμόσει επακριβώς τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της συνταχθείσας μελέτης.Το έργο προβλέπεται να περατωθεί σε 22 μήνες από την ημερομηνία της έναρξής του.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Κέντρο Ημέρας Χαρά η ΔΑΚΕ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Kέλλας από Ελασσόνα: Αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από κάθε προσδοκία