Ειδήσεις

Η ΠΔΕ Θεσσαλίας καλωσορίζει τους Ουκρανούς μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγιάς


Η Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα συνοδευόμενη από τον Αν. Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Ζέρβα και το Δήμαρχο Αγιάς κ.Αντώνιο Γκουντάρα, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 7 Απριλίου, το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, για να υποδεχτούν τους 2 νέους μαθητές από την Ουκρανία που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολέμου και θα φοιτήσουν εκεί.

Στο ελληνικό σχολείο έχουμε ήδη δείγματα ισότιμης συμμετοχής των παιδιών προσφύγων  με πλούσια εκπαίδευση, συμπεριληπτική και συμμετοχική.

Η κ. Ζιάκα τόνισε πως με γνώμονα την αναμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής στα ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, η ΠΔΕ Θεσσαλίας στοχεύει στο  να συμβάλλουν τα σχολεία στην ομαλή μετεγκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων μαθητών στην σχολική και κοινωνική πραγματικότητα.

Επίσης συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, τους τρόπους με τους οποίους τα 2 παιδιά θα ενταχθούν ευκολότερα στη σχολική κοινότητα λέγοντας πως η νέα πολιτισμική πραγματικότητα που ζούμε επιβάλλει στάση αλληλεγγύης και αποδοχής.

Οι μαθητές της σχολικής μονάδας, υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν τους νέους συμμαθητές τους, με ζωγραφιές και μ’ ένα μεγάλο «Καλώς Ήρθατε» στη γλώσσα τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Ομολογία αποτυχίας του πρωθυπουργού στην ενέργεια
Επόμενο άρθρο Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου του ΚΕΘΕΑ Έξοδος με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Λάρισας