Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση


Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση, όπου τα Σωματεία της πόλης καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν ενάντια στον πόλεμο και στο κύμα της ακρίβειας, την Τετάρτη 6 Ιούνη, στις 10πμ,  στην κεντρική πλατεία.

Γίνεται, γι’ ακόμη μια φορά, φανερό ότι η επικίνδυνη πολιτική του βαθέματος της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, πάει χέρι – χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, ενάντια στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, στον λαό της Ρωσίας και σε όλους τους λαούς. Δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, απαιτώντας να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Θεσσαλία και σ’ όλη την Ελλάδα!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοβαρές συνέπειες και στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να λάβει κι αυτή μέρος στους σχεδιασμούς, θέτει σε κίνδυνο αντιποίνων τη χώρα μας και τον λαό.

Κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από την προσπάθεια να φορτωθεί γι΄ άλλη μια φορά ο λαός στις πλάτες του τα σπασμένα της κρίσης.

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αποφασιστικά η λαϊκή αντίδραση και καταδίκη σε αυτή την πολιτική που από τη μια ματώνει καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια και την ίδια στιγμή στρώνει το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Κανένας στρατιώτης και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!»
Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Εξοικονόμηση ενέργειας με κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών