Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Εξοικονόμηση ενέργειας με κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Kafkas Institute συνδιοργανώνουν webinar την Πέμπτη 7 Απριλίου, ώρες 17:00 – 19:00, με θέμα: «Εξοικονόμηση ενέργειας με κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης» μέσω της πλατφόρμας του zoom.

Η σημαντική αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας κάνει επιτακτική την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας σε βιομηχανίες και κτίρια. Πολύ μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αφορά στη λειτουργία ηλεκτρικών κινητήρων. Η αντικατάσταση των κινητήρων με νέους ενεργειακά αποδοτικότερους μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με το χρόνο απόσβεσης της επένδυσης να μειώνεται ακόμα και σε ένα ή δύο έτη.

Στόχος του webinar είναι να ενημερωθούν τα στελέχη των επιχειρήσεων σχετικά με τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης κινητήρων, την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και να παρουσιαστούν παραδείγματα εξοικονόμησης ενέργειας με την αντικατάσταση των κινητήρων με νέους ενεργειακά αποδοτικότερους για να εξομαλυνθεί το ενεργειακό κόστος.

 Το webinar απευθύνεται σε ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες – συντηρητές, επιβλέποντες μηχανικούς, τεχνικούς ασφαλείας, εκπαιδευτικούς καθώς και ιδιοκτήτες βιομηχανιών με σκοπό την σημαντική μείωση του κόστους μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Εισηγητές του webinar είναι οι:

  • Κανελλάκης Κωνσταντίνος, Industry & Marine manager at KAFKAS S.A.
  • Γκιόκας Χρήστος, Motion & Drives Senior Engineer at KAFKAS S.A.
  • Παπαϊωάννου Κατερίνα, Motion & Drives Engineer

ΠροϋποθέσειςΣυμμετοχής:

Βασικές ηλεκτρολογικές γνώσεις.

Η συμμετοχή στο webinarείναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κ. Ελένη Ευαγγελοπούλου) τηλ: 2410555507 & email: education@sthev.gr.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα η ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής ECON
Επόμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση