Ειδήσεις

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Διάκριση για 2η συνεχόμενη χρονιά στα Green Awards


Για 2η συνεχομένη χρονιά, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, διακρίθηκαν ως οι «πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας», στο πλαίσιο των Green Awards 2022, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει πρακτικές προσανατολισμένες στην περιβαλλοντική προστασία, βιωσιμότητα και αειφορία.

To Green Award που απονεμήθηκε και φέτος στις εταιρείες μας είναι από την κατηγορία «Best Green Project», για τις πρωτοβουλίες που έλαβαν στον τομέα της ανακύκλωσης, της ηλεκτροκίνησης , αλλά και της ηλιακής ενέργειας.

Η Νέα Οδόςκαι η Κεντρική Οδόςέχουν σχεδιάσει, υλοποιήσει και εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης που αφορά στο σύνολο των υλικών που προκύπτουν από τη συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους, ενώ αποτελούν τις μόνες εταιρίες παραχώρησης στην Ελλάδα που προσφέρουν στους οδηγούς, τη δυνατότητα ανακύκλωσης και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, έχοντας τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε κάθε χώρο στάθμευσης (WCparking) και Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α). Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως πρόσφατα στο τμήμα Αθηνών-Λαμίας που διαχειρίζεται η Νέα Οδός, τέθηκε σε λειτουργία πιλοτικό σύστημαανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων, που παράγονται από τη λειτουργία ΣταθμούΕξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.). Μια ενέργεια που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε αυτοκινητόδρομο.

Ταυτόχρονα, η Ιόνια Οδός αποτελεί το μόνο αυτοκινητόδρομο που προσφέρει δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτωνσε όλο το μήκος του,  ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε καιεγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Μεσολογγίου και έτσι η Ιόνια Οδός είναι το  πρώτο εν Ελλάδι οδικό έργο που παράγει ενέργεια ΑΠΕ.

Ας μη ξεχνάμε τέλος, ότι με στόχο τη δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από τον στόλο των εταιρικών οχημάτων, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου οχημάτωντης Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού, με υβριδικά και ηλεκτρικά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μια στρατηγική και καθημερινή επιλογή. Η βράβευσή μας για 2η συνεχόμενη χρονιά στα GreenAwards αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη ότι υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια τον στόχο μας να είμαστε οι «πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας»!

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές των Τεμπών
Επόμενο άρθρο 574 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα