Ειδήσεις

Μάξιμος: Καθήκον μας η διατήρηση υψηλού πατριωτικού φρονήματος


«Η θυσία των συμπατριωτών μας από την βαρβαρότητα των ιταλικών φασιστικών δυνάμεων κατοχής καταδεικνύει την ανάγκη της διαρκούς επαγρύπνησης για την μη επανάληψη ανάλογων τραγικών φαινομένων, αλλά και το καθήκον διατήρησης υψηλού πατριωτικού φρονήματος. Και τα δύο είναι εξαιρετικά επίκαιρα στην παρούσα συγκυρία». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας και την Τοπική Κοινότητα Δομένικου, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου «Καυκάκεια 2022».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού εκφράζει την λύπη του, διότι, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν μπορεί να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, υπογραμμίζει την «ανάγκη διατήρησης ζωντανής της ιστορικής μνήμης, που είναι ο πυρήνας της εθνικής μας συνείδησης. Η γνώση και αντίληψη του κοινού μας παρελθόντος αποτελεί την πολυτιμότερη συλλογική εμπειρία που οδηγεί στις ορθές επιλογές του παρόντος και του μέλλοντος. Γιατί η θυσία των συμπατριωτών μας από την βαρβαρότητα των ιταλικών φασιστικών δυνάμεων κατοχής καταδεικνύει την ανάγκη της διαρκούς επαγρύπνησης για την μη επανάληψη ανάλογων τραγικών φαινομένων, αλλά και το καθήκον διατήρησης υψηλού πατριωτικού φρονήματος. Και τα δύο είναι εξαιρετικά επίκαιρα στην παρούσα συγκυρία.

Εν πρώτοις, διότι, όπως όλος ο πλανήτης, κρατούμε την ανάσα μας παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το ουκρανικό ζήτημα, και προσδοκώντας να μην ξεσπάσει ακόμη ένας πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα μια προοπτική στρατιωτικής σύρραξης πρέπει να μας προβληματίζει διπλά. Τόσο γιατί ουσιαστικά τα όσα συμβαίνουν είναι στην ευρύτερη γειτονιά μας, όσο και διότι στην γραμμή αντιπαράθεσης ζει ένα ακμαίο κομμάτι του ελληνισμού, το οποίο ήδη έχει πληγεί από την όξυνση της κατάστασης. Γι’ αυτό και ενώνουμε την φωνή μας με όσους καλούν σε ειρήνευση στην περιοχή.

Κατά δεύτερον, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή τουρκική επιθετικότητα, που επιδιώκει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας επί εθνικών εδαφών. Μόνη απάντηση σε αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά είναι η εθνική ενότητα, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματικά παιχνίδια».

Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εύχεται την επιτυχία των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Επόμενο άρθρο Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την ΠΑΘΕ