Ειδήσεις

Μάξιμος: Η Ευρώπη ενόψει νέου ψυχρού πολέμου που τείνει να γίνει θερμός!


«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας, προς όφελος της κοινής ευρωπαϊκής ιδέας, της ευημερίας των ευρωπαϊκών εθνών αλλά και της ειρήνης στην ήπειρό μας, η οποία προσφάτως τίθεται εν αμφιβόλω, με την έναρξη ενός νέου ψυχρού πολέμου που τείνει να γίνει και θερμός». Τα παραπάνω αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Γ.Σ. της ΔΣΟ, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλαν στη νεοεκλεγείσααντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Εύα Καϊλή.

Στην επιστολή τους σημειώνουν ότι «η ΔΣΟ, θεσμός που έχει διανύσει μια ιστορία 29 ετών και συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της βουλευτές από 25 κοινοβούλια  απ’ όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συμμετέχει δε σε  αυτές όταν καλείται ή όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Αναφέρουμε για παράδειγμα τη συμμετοχή μας στη συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον, η οποία συμπεριλαμβάνει κρίσιμες επιλογές για το κοινό μας αύριο.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πολεμικό κλίμα που έχει επανακάμψει, και το οποίο νομίζαμε ότι αφήσαμε στο παρελθόν, θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να διατυπώσει την δική της διακριτή θέση, που θα στοχεύει στην επίτευξη της ειρήνης και της συνεργασίας.

Από την ατζέντα της συζήτησης ξεχωρίζουμε επίσης την δοκιμασία της πανδημίας και την ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων συστημάτων υγείας, τις οικονομικές ανισότητες μεταξύ των κρατών, τις κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται, την ενεργειακή και την κλιματική κρίση, την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων από όσους επιδιώκουν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά και την ανάδειξη των βασικών συστατικών του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, που εσχάτως τείνουν να αγνοούνται από κύκλους της ΕΕ.

Όλα αυτά θεωρούμε επιτακτικό να αποτελέσουν κεντρικά σημεία στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και, προς τούτο, εκτιμούμε πως ο διαθέσιμος χρόνος που έχει οριστεί πρέπει να επιμηκυνθεί».

Οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Γκαβρίλοφ συνημμένα απέστειλαν τις προτάσεις της ΔΣΟ για τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι προσβλέπουν σε εποικοδομητική συνεργασία αλλά και συνάντηση με την κ. Καϊλή.

 

Ευχές και σε Παπαδημούλη

Συγχαρητήρια επιστολή εστάλη και στον επανεκλεγέντα Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη με τον οποίο η ΔΣΟ είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας το προηγούμενο διάστημα.  Στην επιστολή τονίζεται ότι ο διακοινοβουλευτικός θεσμός των Ορθοδόξων προσβλέπει «στη συνέχιση της συνεργασίας μας, ιδιαίτερα μάλιστα στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης. Επί του θέματος, σας έχουν ήδη αποσταλεί οι πρόσφατα εκφρασθείσες θέσεις της ΔΣΟ και αναμένουμε με ενδιαφέρον να ενημερωθούμε για ανάλογες πρωτοβουλίες από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Προηγούμενο άρθρο Αιτήσεις συμμετοχής στις δράσεις 3.1 και 3.2 του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος
Επόμενο άρθρο Ανακαινίστηκε το γραφείο των ειδικευόμενων ιατρών του Παιδιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Λάρισας