Ειδήσεις

Αιτήσεις συμμετοχής στις δράσεις 3.1 και 3.2 του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος


Υπενθυμίζουμε ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2022λήγει η προθεσμία υποβολής  αίτησης συμμετοχής στις δράσεις 3.1 και 3.2  του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος, για την αντικατάσταση κυψελών – αγορά κινητών βάσεων και για τις μετακινήσεις αντίστοιχα. Η παραλαβή των αιτήσεων γίνεται από το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας.

Δικαιούχοι είναι οι ενεργοί μελισσοκόμοι που υπέβαλλαν εμπρόθεσμα δήλωση κατεχόμενων κυψελών ή είχαν θεωρημένο (σε ισχύ) μελισσοκομικό βιβλιάριο μέχρι 20/10/2021.

Κυψέλες αντικατάστασης και  κινητές βάσεις μπορούν να αιτηθούν όλοι οι ενεργοί μελισσοκόμοι με 20 μελίσσια και άνω.

Για τις μετακινήσεις μελισσοσμηνών (Δράση 3.2) ισχύουν επιπλέον προϋποθέσεις:

  • να έχουν πάνω από 110 μελίσσια
  • να είναι κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμοι, εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ και
  • να έχουν δηλώσει ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής τουλάχιστον 5000€ στην πρόσφατη φορολογική τους δήλωση ή να υπέβαλλαν δήλωση ΟΣΔΕ ή/και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών ή/και εγγράφηκαν ως νεοεισερχόμενοι στο ΜΑΑΕ για πρώτη φορά τα τελευταία 2 ημερολογιακά έτη.

Επιπλέον δικαιούχοι είναι και νομικά πρόσωπα με ΚΑΔ που αντιστοιχεί στην παραγωγή μελιού ή/και μελισσοσμηνών και παραφυάδων και έχουν δηλώσει ακαθάριστη αξία της συνολικής γεωργικής  παραγωγής τουλάχιστον 8000€.

Οι μετακινήσεις των μελισσοσμηνών, για να είναι επιλέξιμες, θα πρέπει να γίνουν από 11 Φεβρουαρίου – 20 Ιουνίου 2022, σε αποστάσεις άνω των 50 χιλιομέτρων, είτε με ΦΙΧ είτε με ΦΔΧ. Η κατάθεση των δικαιολογητικών συμμετοχής στη Δράση (ΜΑΑΕ, εκκαθαριστικό, Δελτία Αποστολής, Φορτωτικές κλπ) πραγματοποιείται μέχρι 20 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο μελισσοκομίας Λάρισας

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Μελισσοκομίας το ταχύτερο δυνατόν στα τηλέφωνα  2410 533366, 2410549724 και στο e-mail: kmlarisas@gmail.com

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: 8 νέες θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων στη Θεσσαλία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η Ευρώπη ενόψει νέου ψυχρού πολέμου που τείνει να γίνει θερμός!