Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Ένας αξιοθρήνητος Πρωθυπουργός


Κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και την πρόταση μομφής, η εικόνα του Μητσοτάκη ήταν ενός αξιοθρήνητου Πρωθυπουργού.

Είχε, βέβαια, προηγηθεί η συνάντησή του με την Προέδρο της Δημοκρατίας, όπου επίσης η εικόνα του ήταν θλιβερή, τέτοια που δεν έχει ξαναπαρουσιάσει: αμήχανος, ένοχος και κατακερματισμένος από τις λοιδορίες και την αγανάκτηση όλου του κόσμου, ψέλλιζε διάφορες δικαιολογίες, κάτω από το αυστηρό και επικριτικό βλέμμα και λόγο της Προέδρου.

Και μετά απ’όλα αυτά, ο τσακισμένος, ο ολίγιστος Μητσοτάκης μίλησε για την ακρίβεια. Και για να την αντιμετωπίσει, η Κυβέρνησή του θα αυξήσει τους μισθούς από την 1η Μαίου, πολύ περισσότερο από την αύξηση που ήδη έδωσε την 1η Ιανουαρίου. Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι.

Στη Βουλή, το τριήμερο της συζήτησης, προσπάθησε και αυτός και οι βουλευτές του να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτόν τον θεόσταλτο πρωθυπουργό και αυτήν την αξιοθαύμαστη και αποτελεσματική κυβέρνηση.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα μαργαριτάρια που επικαλέστηκαν:

-Ότι τους βρήκε απροετοίμαστους ο χιονιάς, όπως είπε ο Μητσοτάκης, γιατί συνήθως χιονίζει το βράδυ, ενώ τώρα το χιόνι ξεκίνησε μέρα μεσημέρι!

(Κρίμα, το χιόνι δεν ήταν συνεπές στο ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη).

-Ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου δήλωσε για το κυκλοφοριακό χάος και τον αποκλεισμό πολλών χιλιάδων ανθρώπων στη Μεσογείων και την Κατεχάκη, ότι «Δεν είναι δρόμοι, οι οποίοι είναι στην ευθύνη του Κράτους (!)

-Ότι, στα 200.000 νοικοκυριά που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έμειναν χωρίς ρεύμα, η ζημιά αποκαταστάθηκε πολύ πιο γρήγορα από τον προηγούμενο χιονιά.

-Ότι προτίμησαν να κρατήσουν ανοιχτή τη Νέα Εθνική Οδό, για να διατηρηθεί η τροφοδοτική αλυσίδα της πρωτεύουσας, λες και είναι αδύνατο να παραμείνουν ανοιχτές συγχρόνως και οι δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες…

Κι όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, «Εσείς μισείτε οτιδήποτε κρατικό, έχετε διαλύσει το Κράτος, που το ονομάζετε και «επιτελικό». Εδώ δεν υπάρχει Κράτος, το «επιτελικό» σας μάρανε;

-Ότι, όταν ο Βρούτσης, που εντόπισε την απάτη του Φουρθιώτη,αποπέμφθηκε,αντίνα αποπεμφθεί ο Φουρθιώτης, που εις βάρος του εκκρεμούν περισσότερες από τριάντα (30!) εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε, ότι ο Φουρθιώτηςκρατάει όμηρο τον πρωθυπουργό.

Για όλα αυτά η αξιοθρήνητηστάση του Μητσοτάκη στη Βουλήπου, όσες εγκλήσεις κι αν του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν απάντησε σε τίποτα παρά ψέλλισε ότι θα του δώσει απαντήσεις άλλη φορά, εκτός Βουλής, μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση…

Γιατί, η αμηχανία των «αρίστων» και η απαξίωση του Κοινοβουλίου αυτές τις δυόμισι μέρες δεν έχουν προηγούμενο στην Ιστορία  αυτού του τόπου.

Και πολύ ορθά είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική Ιστορία του τόπου, η νύχτα διεισδύει στοΜέγαροΜαξίμου». Και η βαθιά σήψη, προσθέτω εγώ.

Όλος ο κόσμος, πολιτικός και μη, επιθυμεί πλέοννα φύγει αυτή η αδιάφορη, κυνική και διεφθαρμένη Κυβέρνηση, που το μοναδικό συμφέρον που δεν εξυπηρετεί είναι εκείνο του ελληνικού λαού.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μια προοδευτική, αντιδεξιά πολιτική, από Κοινωνικό Κράτος και θα πρέπει όλα τα προοδευτικά κόμματα να συνεργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί και ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Για πόσο θα σιωπά ακόμα ο Ν. Ανδρουλάκης; Ας καταλάβει, έγκαιρα, ότι δεν γίνεται να πατά σεδύο βάρκες συγχρόνως:

Και να στέκεται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να μη συντάσσεται με την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και να υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας και να την καταψηφίζει ταυτόχρονα.

Η προοδευτική διακυβέρνηση που ευαγγελίζεται ο κ. Ανδρουλάκης, προϋποθέτει τη συνεργασία με την Αριστερά, όπως έκαναν οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία και όχι να δίνει ανάσες στη Δεξιά, εκμεταλλευόμενος στημένες δημοσκοπήσεις.

Προηγούμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Κάλεσμα για την Ημέρα δράσης για την υγεία
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία για την εορτή της Υπαπαντής στον Άγ. Αχίλλιο