Ειδήσεις

Μάξιμος: Ενισχύοντας την άμυνα τιμούμε έμπρακτα τους ήρωες των Ιμίων!


«Η πατρίδα οφείλει να θυμάται και να τιμά τα τέκνα της που έχουν θυσιαστεί για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της ελευθερίας. Και σε αυτά, αναμφίβολα, συγκαταλέγονται οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, κατά την κρίση των Ιμίων». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για την κρίση των Ιμίων το 1996 και την πτώση του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκοκαι Έκτορα Γιαλοψό.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «τα γεγονότα εκείνης της χρονιάς καταδεικνύουν τον μόνιμο χαρακτήρα της τουρκικής επιθετικότητας, και την εμμονή των πολιτικών ελίτ της γείτονος χώρας στην αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυτή η στάση έχει οξυνθεί ακόμη περισσότερο, καθώς έχει ενσωματωθεί στο αναθεωρητικό δόγμα της ισλαμιστικής ηγεσίας της Άγκυρας, που δεν κρύβει τα νεο-οθωμανικά της οράματα.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει εμπράκτως ότι διαθέτει και τη βούληση και τα μέσα για να εφαρμόσει μια αποτελεσματική αποτρεπτική πολιτική. Τόσο με έγκαιρους και προωθημένους εξοπλισμούς όσο και με ικανή και πολυδιάστατη διπλωματία, η χώρα μας έχει επιτύχει έναν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο, με ακόμη πιο φιλόδοξες προοπτικές.

Αυτή η πολιτική, που πρέπει να συνεχιστεί αταλάντευτα για τα επόμενα χρόνια σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας, που εγγυάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνιστά και την ιδανικότερη απόδοση τιμής στους ήρωες των Ιμίων».

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Rapid Tests στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Κάλεσμα για την Ημέρα δράσης για την υγεία