Ειδήσεις

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων στο ρέμα του Συκουριώτη


Άμεση ήταν η ανταπόκριση, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στο αίτημα του δήμου Τεμπών για την ενίσχυση των αναχωμάτων του ρέματος Συκουριώτη  στο ύψος του Καλοχωρίου.

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα που προέκυψαν στο Καλοχώρι, του δήμου Τεμπών, με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, άρχισαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης των αναχωμάτων στο ρέμα του Συκουριώτη στο ύψος του Καλοχωρίου. Συγχρόνως συνεχίζονται, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες για τον καθαρισμό ρεμάτων σε μήκος 10 χιλ. στις περιοχές Πουρναρίου, Ελάτειας,  Συκουρίου και Καλοχωρίου, ύψους 1,9 εκατ. ευρώ .

«Η πρόσφατη κακοκαιρία του Διομήδη και τα πολύ μεγάλα  ύψη βροχής που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες ο δήμος Τεμπών, απέδειξαν ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιεί και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντέχουν και λειτουργούν», δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. «Στις παραπάνω περιοχές του δήμου Τεμπών, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκτελούνται έργα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, έργα που απέτρεψαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές που κατά το παρελθόν αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα. Να ευχαριστήσουμε, εκ μέρους των κατοίκων του δήμου Τεμπών, τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση αποκατάστασης των αναχωμάτων και τον καθαρισμό των ρεμάτων, που είχαν να καθαριστούν 30 και 40 χρόνια. Η συνεργασία δήμου και Περιφέρειας και η σχεδιασμένη και σωστή δουλειά που γίνεται, ενισχύει την ασφάλεια των ανθρώπινων κοινοτήτων», προσθέτει ο Δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση Κέλλα για τον φωτοβολταϊκό σταθμό στην Αετοράχη
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας