Ειδήσεις

Ενημέρωση Κέλλα για τον φωτοβολταϊκό σταθμό στην Αετοράχη


Για τις ενέργειες και τις δράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.) κατοίκων της Αετοράχης του Δήμου Ελασσόνας, προκειμένου να επανεξεταστεί το σχέδιο για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού σε έκταση περίπου 1100 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αετοράχης, ενημερώθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον εκπρόσωπο της Σ.Ε. Στάθη Κατσίδη και τον συντοπίτη του Παναγιώτη Κατσίδη, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής υποστηρίζουν πως “η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου γίνεται χωρίς ουσιαστική και ολοκληρωμένη πολιτική χωροθέτησης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους τοπικούς πληθυσμούς, τη βιοποικιλότητα, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον”.

Ο κ. Κέλλας, από την πλευρά του, υπενθύμισε πως έχει καταθέσει  σχετική αναφορά, καλώντας τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κκ. Λιβανό, Σκρέκα και Μενδώνη, να εξετάσουν και να αξιολογήσουν, όσα υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή, εστιάζοντας κυρίως στις επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται “εκμηδενίζονται οι εκτάσεις βόσκησης για τις εντόπιες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οδηγώντας τους κτηνοτρόφους σε επαγγελματικό αδιέξοδο, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος οριστικής απώλειας κεφαλαίων που δαπανήθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν για την υλικοτεχνική αναβάθμιση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς στην εν λόγω περιοχή δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις που παράγουν την πρώτη ύλη για τη φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη φέτα Π.Ο.Π. Ελασσόνας”.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, όπου σημειώνεται πως “η νομιμότητα και η σκοπιμότητα του φωτοβολταϊκού σταθμού στην Αετοράχη Ελασσόνας, εξετάζονται από έξι υπηρεσίες,  προκειμένου να αποφανθούν σχετικά.

Στήριξη στο έργο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Συγχρόνως, ο Χρήστος Κέλλας ενημερώθηκε από τον Στάθη Κατσίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για τις δράσεις της Ομοσπονδίας.

Ο Λαρισαίος γιατρός, ευχήθηκε “γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ώστε να υλοποιηθούν όλες οι αξιόλογες πολιτιστικές δραστηριότητες”.

Ο κ. Κατσίδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Κέλλα για το ενδιαφέρον, ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή συνεργασία, για τα ζητήματα, τόσο του φωτοβολταϊκού πάρκου της Αετοράχης, όσο και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας στο Μελισσοχώρι του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων στο ρέμα του Συκουριώτη