Ειδήσεις

Βιολογικό Καθαρισμό και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων αποκτά το Δαμάσι


Βιολογικό καθαρισμό και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων  αποκτά το επόμενο διάστημα το Δαμάσι όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας. Το έργο προϋπολογισμού 5,1 εκατ. ευρώ εντάχθηκε και χρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και  αφορά τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων  στον οικισμό.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια εντάσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα έργο το οποίο είναι χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πολύπαθο Δαμάσι εκσυγχρονίζουμε τη διαδικασία διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου και πλέον οι Υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου θα δημοπρατήσουν το έργο. Ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα οι συνδέσεις των κατοικιών με το δίκτυο να είναι δωρεάν. Μετά από συνεργασία με το Υπουργείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πετύχαμε ώστε οι κατοικίες πλέον να συνδέονται δωρεάν στο δίκτυο. Ένα έργο περιβαλλοντικό που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα «ρίξει» χρήμα  στην τοπική πραγματική οικονομία. Προστατεύουμε μια ευαίσθητη περιοχή από την υδρεύεται η Λάρισα και πολλές περιοχές ευρύτερα».

 

Γιάννης Κόκουρας, Δήμαρχος Τυρνάβου: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη σημαντική συμβολή του ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 το συγκεκριμένο έργο. Είναι ένα έργο περιβαλλοντικό καθώς το Δαμάσι είναι δίπλα στον Τιταρήσιο και ο Τιταρήσιος είναι πηγή ζωής για εμάς και την ευρύτερη περιοχή. Έχουμε βιολογικό καθαρισμό στον Τύρναβο, κατασκευάζουμε τον βιολογικό καθαρισμό στον Αμπελώνα, έχουμε στο Αργυροπούλι και θα είναι ο τέταρτος βιολογικός καθαρισμός ο οποίος θα γίνει σε  ένα από τους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου μας το Δαμάσι. Ένα Δαμάσι πολύπαθο που έχει περάσει πολλά από το σεισμό. Είναι ένα έργο που το ζήτησαν οι κάτοικοί του. Εύχομαι με το χτίσιμο των νέων κατοικιών να ακολουθήσει και η σύνδεση στο νέο δίκτυο που θα κατασκευάσουμε».

 

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στον οικισμό του Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου και θα υλοποιηθεί με δύο υποέργα.

Με το Υποέργο 1 θα κατασκευαστούν: 9.220 μ αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται καταθλιπτικός αγωγός μήκους 926 μ., 200 φρεάτια ελέγχου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και 1 αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης θα κατασκευαστούν 615 τεμ. παροχές αποχέτευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Με το Υποέργο 2 θα κατασκευαστεί 1 Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) και 290 μ. αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη (ποταμός Τιταρήσιος).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Να μη χάσουν το εποχικό επίδομα εργαζόμενοι σε κονσερβοποιεία
Επόμενο άρθρο Μοίρασε δώρα, άκουσε ευχές και κάλαντα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός