Ειδήσεις

Μάξιμος: Αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων και του γεωστρατηγικού μας ρόλου!


«Το άλμα αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω γενναίων εξοπλιστικών προγραμμάτων και στα τρία όπλα αυξάνει κατακόρυφα την αποτρεπτική τους ικανότητα έναντι κάθε εξωτερικής απειλής και συνεπάγεται την ουσιαστική ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο σχετικά με την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για θέματα της αρμοδιότητάς του, ενώ του επέδωσε την “Πλακέτα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ” με τα πέντε αστέρια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε τον κ. Φλώρο για την ενδελεχή και ουσιαστική ενημέρωση που του παρείχε επισήμανε ότι «οι πολίτες μπορούν να είναι ήσυχοι, γιατί αυτοί που “φυλάττουν Θερμοπύλες” κάνουν τον καθήκον τους στο ακέραιο. Το ηθικό των γυναικών και των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλότατο, και έχουν απόλυτη συνείδηση της αποστολής που τους ανέθεσε η πατρίδα.

Η παρούσα κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τη σημασία που έχουν οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για την άμυνα της χώρας και τη σταθερότητα στην περιοχή, αύξησε -μετά από αδράνεια πολλών χρόνων- τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό. Την ανάγκη αυτή είχα επισημάνει ήδη στη συζήτηση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το φθινόπωρο του 2019. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ισχυρές συμμαχίες δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους αναθεωρητές γείτονές μας, που ασκούν μια άκρως επιθετική πολιτική, στην βάση των νεοοθωμανικών ιδεολογημάτων τους. Ωστόσο, η σίγουρη εγγύηση ενός κράτους για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ακεραιότητάς του είναι η δική του ικανότητα αποτροπής, μέσω των ισχυρών ενόπλων δυνάμεων που διαθέτει. Και αυτό γίνεται πράξη σήμερα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός ειρηνικού και ασφαλούς μέλλοντος».

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο 21,5 χλμ. υπόγειο δίκτυο για την άρδευση 10.830 στρεμμάτων γης στα Φάρσαλα