Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικό έργο στο Μελισσοχώρι παρέδωσε η Περιφέρεια


Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που συμβάλει στην προστασία των περιοχών που βρίσκονται παραπλεύρως της οδού Βόλου από τον Πλατύκαμπο έως την πόλη της Λάρισας παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρέδωσε στο Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο το αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου που αποκατέστησε και έκανε λειτουργικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην αποκατάσταση των βλαβών και στη συντήρηση δύο υποβρυχίων αντλιών αξονικής ροής του αντλιοστασίου, στην προμήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων 180HP, για αποκατάσταση  δύο αντλητικών συγκροτημάτων και  δυο μετασχηματιστών ελαίου, μέσης τάσης, ισχύος 500kva. Το αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου πέρα από τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αποτελείται και από μια τάφρο περίπου 3 χλμ που βοηθάει στη συλλογή των νερών που καταλήγουν στο υδατόρεμα του Γκουσμπασιανιώτη.

«Παραδίδουμε σήμερα στο Δήμο Κιλελέρ το αντλιοστάσιο στο Μελισσόχωρι. Είναι ένα έργο που συμβάλει στη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων της περιοχής και  δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τις επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν στην περιοχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ αποδίδουμε άλλο ένα έργο ασφάλειας για την αντιμετώπιση των κλιματικών κρίσεων και αλλαγών αλλά και στα φαινόμενα που δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους, στις περιουσίες τους και στα αγαθά τους. Ελπίζουμε άμεσα η ΔΕΗ να δώσει ρεύμα προκειμένου να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την παράδοση ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο Κιλελέρ αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην οδό Βόλου. Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο εξυπηρετεί τη συλλογή των νερών από τη Βόλου προς το Μελισσοχώρι και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή. Είναι έργο μεγάλης σημασίας καθώς τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι αφού πάρουμε το ρεύμα από τη ΔΕΗ και  το θέσουμε σε λειτουργία προστατεύοντας την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα».

 

Προηγούμενο άρθρο 83 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Διάκριση στα Mobile Excellence Awards 2022 για το My Odos App