Ειδήσεις

Κέλλας: Ο εμβολιασμός, η λύση για την πανδημία


«Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, η χώρα εισήλθε σε τροχιά μόνιμης και βιώσιμης ανάπτυξης, διαψεύδοντας όσους προεξοφλούσαν καταστροφή και οικονομική κατάρρευση λόγω της πανδημίας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την επικαιρότητα,ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,  στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Λάρισας και την εκπομπή “Θεσσαλικό Περισκόπιο”, προσκεκλημένος της δημοσιογράφου Κωνσταντίνας Θεοχαρούλη.

Σε σχέση με το μείζον θέμα, που προέκυψε με την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Κουρουμπλή, “τουλάχιστον ανήθικα”, σημειώνοντας ότι “με αυτόν τον τρόπο δεν παράγεται πολιτική και ευτελίζεται ο θεσμός του Κοινοβουλίου”.

Κληθείς να σχολιάσει την αναστάτωση, που έχει προκληθεί από την δημοσιοποίηση της έρευναςΤσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, τόνισε πως “πρόκειται για μια καθαρά, στατιστική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δεν παρουσιάζουν κάποιο νέο στοιχείο ή πληροφορία”, ενώ  υπογράμμισε, πως “κακώς υπεισέρχεται η λειτουργία των ΜΕΘ στην πολιτική κουβέντα”.

Αναφορικά με την γενικότερη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Κέλλας, σχολίασε πως “η ενίσχυση που γνώρισε το ΕΣΥ τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχει προηγούμενο”, ενώ για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα Νοσοκομεία της χώρας, σημείωσε:

«Τα Νοσοκομεία μας δέχονται τεράστια πίεση και για να την αντιμετωπίσουμε, μετατρέψαμε, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε όλη τη χώρα, σε μια υγειονομική περιφέρεια.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες και τους ευγνωμονούμε για την στάση που επιδεικνύουν, δεν πρέπει, όμως, να ξεχνούμε, ότι οι αντοχές δεν είναι ανεξάντλητες, όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι ιατροί πρώτης γραμμής(αναισθησιολόγοι, εντατικολόγοι και πνευμονολόγοι).

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν γίνεται με την δημιουργία ατελείωτων κλινών ΜΕΘ αλλά με εμβολιασμό και καλώ τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Στην ερώτηση, γιατί παρατηρούνται διαφορές στα ποσοστά θνητότητας στα Νοσοκομεία της περιφέρειας, σε σχέση με την πρωτεύουσα, ο Λαρισαίος ιατρός απάντησε πως “τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, δεν ήταν σχεδιασμένα για να αντιμετωπίσουν συνθήκες πανδημίας”, ενώ για τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, σχολίασε ότι “είμαστε τυχεροί που η περιοχή μας διαθέτει δυο νοσοκομεία, που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία”.

Τέλος, ο κ. Κέλλας, καυτηριάζοντας την γενικότερη στάση του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας,τόνισε:

«Αντί να έχουμε μια ενιαία εθνική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε όλο αυτό το διάστημα να κάνει πολιτική με τους θανάτους, να “κλείνει το μάτι” στους ανεμβολίαστους και να στηρίζει όλη την αντιπολιτευτική του γραμμή, στην πανδημία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική Αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη, που “ποντάρει” στην πανδημία. Δεν τους βγήκε, δεν τους βγαίνει και δεν θα τους βγει.

Εμείς, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που έχουν έλθει στον δρόμο μας αυτά τα δυο χρόνια, κρατάμε το τιμόνι δυνατά, ανταπεξερχόμαστε στις προκλήσεις και υλοποιούμε το σχέδιό μας για μια σύγχρονη, αυτοδύναμη και ισχυρή χώρα για όλους τους Έλληνες.

Μαζί με τους πολίτες, συνεχίζουμε».

Προηγούμενο άρθρο 94 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη έργα 22,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ελασσόνας