Ειδήσεις

Ο Χρήστος Κέλλας στο κανάλι της Βουλής για πανδημία και οδική ασφάλεια


Στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, στην εκπομπή «Τι Λέει ο Νόμος», μίλησε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την πανδημία και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, και του ΚΙΝΑΛ, Χρήστο Γκόκα, καλεσμένοι της Αλεξίας Κουλούρη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με αφορμή την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη του ΕΣΥ, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο, κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία της πανδημίας. Σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων, σημείωσε πως ανάλογη τάση καταγράφεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των καιρικών συνθηκών και των ανεμβολίαστων, τονίζοντας πως το εμβόλιο συνιστά το μόνο διαθέσιμο μέσο καταπολέμησης της πανδημίαςκαι καλώντας τους πολίτες να υπερκεράσουν τους φόβους τους και να εμβολιαστούν. Προς επίρρωση αυτού, υπογράμμισε ότι, βάσει διεθνών και έγκυρων μελετών, το εμβόλιο αποτρέπει τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο των νοσούντων σε υψηλό ποσοστό, όπως καταδεικνύεται και από τα ποσοστά των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, όπου το 90% είναι ανεμβολίαστοι.

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε πως τις τελευταίες μέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των ραντεβού εμβολιασμών, που φτάνουν τις 40.000 ημερησίως, εν συγκρίσει με τα τέλη Οκτωβρίου όπου περιορίζονταν στις 7.000. Παράλληλα, εστίασε στα μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως ο υπερδιπλασιασμός των ΜΕΘ, οι προσλήψεις 10.000 ατόμων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 2.000 ιατρών, τονίζοντας πως το Υπουργείο Υγείας παρέχει κίνητρα για την περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, ιδίως σε ορισμένες ειδικότητες (αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου, παθολόγου) οι οποίες είναι σε έλλειψη.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε, ακόμη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει» ψήφους σε θολά νερά, αναφορικά με τη στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και, ιδιαίτερα, σε σχέση με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, όπου ζητεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πιστών στις Εκκλησίες αλλά καταψήφισε την τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών που κατέθεσε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Περαιτέρω, συζητήθηκε το περιεχόμενο του νέου νόμου για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εξέτασης και απόκτησης διπλώματος οδήγησης, με τον Χρήστο Κέλλα να εστιάζει στους βασικούς άξονες του νομοθετήματος, που ανέδειξε και ως εισηγητής της πλειοψηφίας στη Βουλή.Δηλαδή, στην αναβάθμιση της θεωρητικής εξέτασης με τράπεζα θεμάτων και μελέτες περίπτωσης, στη διάρθρωση της πρακτικής δοκιμασίας σε τέσσερα στάδια (οδήγηση με ελιγμούς και πλοηγό) με την τοποθέτηση κάμερας, στη διεύρυνση της δεξαμενής των εξεταστώνκαι τη σύσταση του σώματος εποπτών, στην ολιστική μέριμνα για τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και της εξέτασης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και στη δυνατότητα των 17χρονων να αποκτούν άδεια οδήγησης υπό προϋποθέσεις.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής έκλεισε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε προτάσεις της Επιτροπής, που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και συγκεκριμένα:

  • Στην ένταξη του μαθήματος οδικής ασφάλειαςστο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών.
  • Στην ενεργοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που διασφαλίζουν την εφαρμογή των κεντρικών πολιτικών βιώσιμης αστικής κινητικότητας μέσω των ΟΤΑ.
  • Στη σύσταση των Μητρώων Εισαγόμενων Οχημάτων και Εποπτών ΚΤΕΟ για την ενίσχυσητων προδιαγραφών ασφαλούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους δρόμους.
  • Στην τροποποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για την υπαίτια πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου.
Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Τεμπών συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού Filohenia