Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  συμμετέχει με Περίπτερο στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας,  επιστρέφει δυναμικά από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου, σε ένα απόλυτα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε ένα καλαίσθητα διαμορφωμένο χώρο 75 τ.μ. η Περιφέρεια Θεσσαλίας προβάλλει συνδυαστικά  το σύνολο των  προορισμών της, που προσφέρουν αυθεντικές τουριστικές  εμπειρίες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές  μορφές τουρισμού – υποβρύχια μουσεία, κανό καγιάκ, αναρρίχηση, ορειβασία, αιωροπτερισμός κ.α.- με στόχο την προώθηση ενός  σύγχρονου μοντέλου τουρισμού που δίνει έμφαση στα ποιοτικά και διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά και φέρνει προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον κλάδο των επαγγελματιών και την τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προγραμματίσει 51 business to business  συναντήσεις  εκπροσώπων τουριστικών φορέων απ όλη τη  Θεσσαλία με προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers)  του εξωτερικού. Συνολικά οι hosted buyers  στη φετινή διοργάνωση ξεπερνούν τους 70 με φυσική παρουσία από 28 χώρες,  επιβεβαιώνοντας την δυναμική της 36ης Philoxenia  και στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του τουρισμού.

Η δυναμική της Philoxenia αποτυπώνεται επίσης στο πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και το καθιερωμένο συνέδριο που φέτος έχει θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την αυθεντικότητα». Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου 2021,  με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας στο κανάλι της Βουλής για πανδημία και οδική ασφάλεια