Ειδήσεις

Από το 1821 ως τη Θεσσαλία, μια επανάσταση δρόμος: δάνεια και κληρονομιές


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας συνεχίζοντας τις δράσεις για την Επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με τίτλο «200 Χρόνια παρελθόν· πόρος για το μέλλον» πραγματοποιεί Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: “Από το 1821 ως τη Θεσσαλία, μια επανάσταση δρόμος: δάνεια και κληρονομιές”

Σκοπός του είναι η ανάδειξη της περιοχής της Θεσσαλίας στα εθνικοαπελευθερωτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτικά, εκκλησιαστικά δρώμενα που διαμόρφωσαν τη νεοελληνική ταυτότητα, στην προεπαναστατική, επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο μέχρι την απελευθέρωσή της και την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται διαδικτυακά στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου στη Λάρισα, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν τη συγκεκριμένη μορφή διεξαγωγής του, με στόχο την ασφάλεια διοργανωτών, ομιλητών και συμμετεχόντων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις διακεκριμένων προσκεκλημένων ακαδημαϊκών από όλη τη χώρα καθώς και εισηγήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιστημών, καλύπτοντας μεγάλο εύρος της περί την Επανάσταση του 1821 θεματολογία.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου, τα οποία περιλαμβάνουν τα πλήρη κείμενα των εισηγήσεων, θα εκδοθούν ηλεκτρονικά σε e-book με ISBN.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι ελεύθερη ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο για κάθε διαφορετική μέρα του Συνεδρίου.

Προηγούμενο άρθρο ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας: Κατά 13% αυξήθηκαν φέτος οι πυρκαγιές
Επόμενο άρθρο Έργα πάνω από 5 δις ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας