Ειδήσεις

Το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης & Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης στο Δήμο Τεμπών


Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στη Δημοτική Πινακοθήκη των Γόννων του Δήμου Τεμπών, το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης & Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και το “Δίκτυο Πραξη” του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Caroline Herchel Framework Partnership Agreement” (HORIZON 2020), πραγματοποίησαν επιμόρφωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα δορυφορικής τηλεπισκόπησης και φυσικών καταστροφών.

Η δράση “beyond EDU: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαστημική τεχνολογία και την τηλεπισκόπηση” εισάγει τους μαθητές/τριες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στον τεχνολογικό κόσμο της δορυφορικής τηλεπισκόπησης, προσφέροντας γνώσεις και ερεθίσματα γύρω από καινοτόμες θεματικές που δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία και συνδέουν την υποχρεωτική εκπαίδευση με τις σύγχρονες εξελίξεις στην δορυφορική τεχνολογία που αναμένεται να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών στο μέλλον.

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Βασίλης Σίμος, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού και Γυμνασίου Γόννων, καθώς και οι μαθητές των σχολικών αυτών μονάδων.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι κ. Δημήτρης Μαραγκός και κ. Λευτέρης Θεοδωρόπουλος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων οΔήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης αναφέρθηκε στην ωφελιμότητα της επιμόρφωσης  και ευχαρίστησε θερμά το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης & Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη συνεργασία θεωρώντας ότι θα συνεχιστεί και μελλοντικά.

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε ενδεχόμενο σεισμικής δόνησης 7R στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Δήλωση Χρήστου Κέλλα για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ