Ειδήσεις

Ικανοποίηση Κέλλα για τη διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων στα Λύκεια της Λάρισας


Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διατηρήσει τα ολιγομελή τμήματα σε Λύκεια του νομού, προκειμένου οι μαθητές να μην μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες, εξέφρασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και με τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και, με κοινωνική ευαισθησία, διορθώνει τυχόν αστοχίες ή παραλείψεις.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα, με τη διακοπή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια του Νομού, ενημέρωσα την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση, ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών, θα είναι αρνητική εξέλιξη, με ψυχολογικό αντίκτυπο για τους μαθητές.

Είχα τονίσει, επίσης, την υγειονομική διάσταση του θέματος, επισημαίνοντας ότι η μετακίνηση των μαθητών σε σχολικές μονάδες όμορων περιοχών συνεπάγεται συγχρωτισμό και αύξηση του ρίσκου, απέναντι στην πανδημία.

Απέσπασα, τότε, την δέσμευση ότι το Υπουργείο θα εξετάσει την διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων, αναγνωρίζοντας πως η κατάργησή τους, προκαλεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα, αυτό γίνεται πράξη, όπως πράξη έγινε και η δέσμευσή μας για χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά.

Ευχαριστώ την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή, οι οποίες και με ενημέρωσαν για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Από την εποχή, άλλωστε, που με τη Νίκη Κεραμέως υπηρετούσαμε στον τομέα Παιδείας της ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχαμε άριστη συνεργασία κι έτσι συνεχίζουμε και ως κυβέρνηση».

Προηγούμενο άρθρο Νέα διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθρο Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021