Ειδήσεις

Κέλλας: Πορευόμαστε με αυτοπεποίθηση στο αύριο


«Στις 7 Ιουλίου 2019, οι πολίτες έδωσανστον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, διασφαλίζοντας ένα φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας. Δυο χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει ενισχύσει τη θέση της στον πυρήνα της ΕΕ και αποτελεί συνδιαμορφώτρια δύναμη των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη συμπλήρωση δύο ετών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την σημερινή τους συνάντηση και τις ευχές του στον πρόεδρο της ΝΔ, στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Με πρωτοφανή ταχύτητα και σε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα, παρά την παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση διαμόρφωσε τις βάσεις για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό κράτος – υπόδειγμα στη διοικητική ιστορία της Ευρώπης:

  • Απ’ την πρώτη μέρα αποκαταστήσαμε τάχιστα την εμπιστοσύνη της ελληνικής οικονομίας,αποκλιμακώνοντας κατακόρυφα τα επιτόκια δανεισμού, ενώ μειώσαμε τη φορολογία και αναθερμάναμε την οικονομική δραστηριότητα, προσελκύοντας κεφάλαια και “απελευθερώνοντας” στρατηγικές επενδύσεις.

 

  • Κατά τη συνταγματική αναθεώρηση διασφαλίσαμετον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα του κράτους, θεσπίσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καιενισχύσαμε τη λογοδοσία του πολιτικού κόσμου.

 

  • Σφραγίσαμε τα σύνορα της χώρας αντιμετωπίζοντας το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και μειώνοντας τις ροές κατά 90%, ενώ αποκρούσαμε με απόλυτη επιτυχία την προσπάθεια εισβολής της Άγκυρας στον Έβρο.

 

  • Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες, καθώς το πρώτο κύμα της πανδημίας επέλαυνε,“χτίσαμε” το Ψηφιακό Κράτος, που βελτίωσεθεαματικά τις συναλλαγές των πολιτώνκαι ενισχύσαμε το ΕΣΥ,στηρίζοντας ταυτόχρονα τους επαγγελματίες και τους οικονομικά ασθενέστερους.

 

  • Ενισχύσαμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα μέσα και υπερασπιστήκαμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο λειτουργώντας ως θεματοφύλακας του διεθνούς δικαίου.

 

  • Επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα της πατρίδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο και οριοθετήσαμε την ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

 

  • Αντλήσαμε 32 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θα δημιουργήσουν μόχλευση 57 δις, και εκπονήσαμε το σχέδιο “Ελλάδα 2.0”το οποίο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 180.000-200.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας έως το 2026, αυξάνοντας μόνιμα το πραγματικό ΑΕΠ κατά 7%.

 

  • Στηρίξαμε τους επαγγελματίες και τους οικονομικά ασθενέστερους στα lockdowns.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας! Αφού εξαλειφθεί η παγκόσμια απειλή του covid-19, η Κυβέρνησηθα φέρει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, γράφοντας ένα λαμπρό κεφάλαιο ιστορίας για την ανάταση, την αξιοπιστία και την αυτοπεποίθηση της χώρας στην εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας!».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας
Επόμενο άρθρο ΔΕΥΑΛ: Διακοπή υδροδότησης την Παρασκευή και το Σάββατο