Ειδήσεις

Μάξιμος: Η ιστορική γνώση είναι οξυγόνο ζωής για το έθνος μας


H ιστορική αυτογνωσία είναι απαραίτητο στοιχείο επιβίωσης ενός έθνους. Ιδιαίτερα για το ελληνικό έθνος, το οποίο είναι αντιμέτωπο με σειρά σοβαρών προκλήσεων, που καλείται να υπερνικήσει για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει, διατηρώντας μια από τις πλουσιότερες πολιτισμικές κληρονομιές παγκοσμίως, η ιστορική γνώση συνιστά οξυγόνο ζωής». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο κ. Ντίνο Κόκκινο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας», απαντώντας στην πρόσκλησή τους να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν με τίτλο «“Να ΄τανε το 21” Συμβολή στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του αναφέρει ότι, «δυστυχώς, αν και επιθυμούσα να είμαι μαζί σας, δεν θα μπορέσω, καθώς ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, συμμετέχω στη Διάσκεψη Προέδρων που θα ακροαστεί (6) ανώτατους δικαστικούς, προκειμένου να διατυπώσει Γνώμη για την επιλογή Αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δραττόμενος, όμως, της ευκαιρίας, μαζί με τα συγχαρητήριά μου για την επιλογή του θέματος της εκδήλωσής σας και τους επιφανείς ομιλητές, θα ήθελα να τονίσω ότι η ιστορική αυτογνωσία είναι απαραίτητο στοιχείο επιβίωσης ενός έθνους. Ιδιαίτερα για το ελληνικό έθνος, το οποίο είναι αντιμέτωπο με σειρά σοβαρών προκλήσεων, που καλείται να υπερνικήσει για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει, διατηρώντας μια από τις πλουσιότερες πολιτισμικές κληρονομιές παγκοσμίως, η ιστορική γνώση συνιστά ‘οξυγόνο ζωής’.

Οι νεότερες γενιές, οι οποίες σε ένα ιδιόμορφο περιβάλλον παγκοσμιοποίησης έχουν δυστυχώς αδυνατισμένους δεσμούς με το ιστορικό παρελθόν, θεωρούν δεδομένες πλείστες όσες κατακτήσεις. Η ελευθερία, όμως, της έκφρασης του ελληνικού λόγου και της ελληνικής σκέψης θεμελιώθηκε στις θυσίες και στους κόπους αυτών των σπουδαίων προγόνων που έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα το θαύμα της εθνικής παλιγγενεσίας. Χρέος μας, επομένως, είναι να σκύψουμε στα γεγονότα της εποχής, να αντλήσουμε τα κατάλληλα διδάγματα, και ταυτόχρονα να επιχειρήσουμε έναν ψύχραιμο και αντικειμενικό απολογισμό των 200 αυτών ετών που μεσολάβησαν. Τι μπορέσαμε να πράξουμε ως Έλληνες, τι δεν προσέξαμε, τι οικοδομήσαμε και τι λάθη διαπράξαμε. Και με αυτά τα εφόδια να χαράξουμε σε πνεύμα ενότητας και με σεβασμό στις παραδόσεις μας την πορεία μας προς το μέλλον.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας αλλά και σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε!».

Προηγούμενο άρθρο Αριστεία για την Καλή Διακυβέρνηση απέσπασε ο Δήμος Τεμπών
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Νέας Σμύρνης