Ειδήσεις

Βελτιώνεται η προσβασιμότητα σε 54, 8 χλμ δασικών οδών στους ορεινούς όγκους του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου


Την προσβασιμότητα σε συνολικό μήκος περίπου 54, 8 χλμ δασικών οδών στους ορεινούς όγκους του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου βελτιώνουν σε συνεργασία η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς. Εγκρίθηκε και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το έργο «Αποκατάσταση της βατότητας υφιστάμενης δασικής οδοποιίας των δημοτικών δασών του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 1.670.000 ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την ενίσχυση του δικτύου αποστράγγισης ώστε να προστατευτεί συνολικά το οδικό δίκτυο από διαβρώσεις. Οι δασικοί οδοί που πρόκειται να βελτιωθούν βρίσκονται εντός των Δημοτικών Δασών των Τοπικών Κοινοτήτων Καρίτσας, Μεγαλοβρύσου, Μελιβοίας, Σκλήθρου, Σκήτης και Ποταμιάς του Δ. Αγιάς.

 «Σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς φροντίζουμε για την προσβασιμότητα στις δασικές οδούς του Δήμου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ακόμη το επόμενο διάστημα δημοπρατούμε τη δημιουργία των διεξόδων διαφυγής σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών στον παραλιακό του Δήμου Αγιάς. Με το συγκεκριμένο έργο συμβάλλουμε στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών αλλά και παράλληλα διευκολύνουμε το έργο της κατάσβεσης όπου και αν χρειαστεί. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας, ενισχύουμε την αντιπυρική προστασία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας  ανέφερε τα εξής: «Έχουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο που ενισχύει την προσβασιμότητα στα δασικά δάση του Δήμου μας. Έχουμε ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους 700.000 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Έτσι παραδίδουμε στους αγρότες ένα αξιόπιστο δίκτυο για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν με καλύτερες συνθήκες. Δίνεται ακόμη η δυνατότητα τις άμεσης επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιών και πλημμυρών.  Είναι από τα μεγάλα έργα που έρχονται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας περιοχής που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον αγροτικό τομέα. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό καταβάλλουμε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε τους αγρότες μας».

Προηγούμενο άρθρο 52 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Βαγενά: Ο Dior στην Ακρόπολη 80 χρόνια μετά το ηρωικό κατέβασμα της σβάστικας από τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα