Ειδήσεις

Να ανοίξουν άμεσα τα Ωδεία και οι Μουσικές Σχολές


Το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου συμμετέχει στην πανελλαδική μέρα δράσης για την Παιδεία μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 14/4/2021. Καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Ειδικών και Βοηθητικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών στις 7:00 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου!

Με αφορμή την χθεσινή επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας όπως διεκδικεί το κίνημα των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στην μορφωτική διαδικασία και την πολιτιστική εκπαίδευση.

Από την μεριά μας έχουμε διευκρινίσει πως συνεχιζόμενο lockdown στο χώρο του Πολιτισμού θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Εξίσου μεγάλες θα είναι οι συνέπειες και στο χώρο της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, που αν συνεχίσει να παραμένει κλειστός, θα υπάρχουν  επιπτώσεις για  χιλιάδες σπουδαστές. Τα διαδικτυακά μαθήματα έχει  αποδειχθεί στην πράξη, ότι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το δια ζώσης μάθημα. Αν υπολογίσουμε ότι και η προηγούμενη χρονιά κύλησε με αυτό τον προβληματικό τρόπο διδασκαλίας, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό γίνεται το ζήτημα.

Ήδη μεγάλος αριθμός από τους μικρότερους σε ηλικία σπουδαστές έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους με πιθανότερο ενδεχόμενο να μην ξαναξεκινήσουν οι περισσότεροι απ’ αυτούς.  Εκτός από την αρνητική εμπειρία της τηλεκπαίδευσης, σοβαρή αιτία της διαρροής σπουδαστών αποτελεί και η δύσκολη οικονομική κατάσταση  που βιώνουν οι οικογένειές τους.  Γι’ αυτό οι ευθύνες του Κράτους διαχρονικά και όλων των Κυβερνήσεων που το διαχειρίστηκαν, είναι μεγάλες, για την έλλειψη Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης στη Χώρα μας.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της Κυβέρνησης και του ΥΠΠΟ που εδώ και μήνες μπροστά σε αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα, το μόνο που κάνει είναι να πετά την ευθύνη στην Επιτροπή των Επιδημιολόγων. Άραγε οι Επιδημιολόγοι έχουν δώσει άδεια να κυκλοφορούν τα ΜΜΜ με 130 επιβάτες στρυμωγμένους σε 70 τετραγωνικά; Ή μήπως έχουν προτείνει να μην υπάρχει συχνός έλεγχος στους μεγάλους χώρους εργασίας, που μπροστά στον κίνδυνο να μη βγουν οι παραγγελίες και τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, έχουν μετατραπεί σε εστίες μαζικής μόλυνσης;

Τέρμα πια στη κοροϊδία. Ζητάμε:

  • Από την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ να ανοίξει άμεσα τα Ωδεία και τις Μουσικές Σχολές εφαρμόζοντας τα αυστηρά και ασφαλή Υγειονομικά Πρωτόκολλα που είχε αποφασίσει για  την προηγούμενη χρονιά.
  • Να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους σε κάθε χώρο Εκπαίδευσης για τη δυνατότητα εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων, αλλά και για την τήρησή τους.
  • Άμεσα να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο, για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά της χρονιάς.
  • Η Κυβέρνηση και κυρίως το Υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη, να προχωρήσει άμεσα τη συζήτηση για τη δημιουργία Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και πολύμορφης στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Τώρα δεν χρειάζεται καμιά αναμονή, διεκδικούμε αυτά που έχουμε ανάγκη. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, των σπουδαστών σε Ωδεία και μουσικές σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους συναδέλφους από την Λάρισα που εργάζονται και ως εκπαιδευτικοί, τους σπουδαστές και τους γονείς τους να οργανώσουν συζητήσεις σε κάθε Ωδείο και μουσική σχολή, να συνταχθούν με τις διεκδικήσεις του Σωματείου μας, να οργανώσουμε τη δράση μας (για επικοινωνία, e-mail: pmsparlar@gmail.com, τηλεφωνικό κέντρο ΕΚΛ: 241 025 0708).

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί στην κινητοποίηση την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 7:00, στην πλατεία Ταχυδρομείου!

13/4/2021

Η Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Απαράδεκτη άρνηση για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των σεισμοπαθών του νομού
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Αποζημιώσεις τύπου Ιανού στους παγετόπληκτους