Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Ο πραγματικός υπεύθυνος για το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό


Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σχεδόν την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαόςάκουγε τον πρωθυπουργό,κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR,να τον διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν», ένα πρωτοφανές έγκλημα λάμβανε χώρα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ένας 60χρονος, που νοσηλευόταν,σηκώθηκε από το κρεβάτι του, πήγε στο διπλανό κρεβάτι και έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή76χρονοδιασωληνωμένοασθενή με κορονοϊό, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος. Διασωληνωμένο ασθενή με κορονοϊό, εκτός ΜΕΘ.

Πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην ντρέπεται να λέει στο πανελλήνιο ένα τόσο μεγάλο ψέμα, την ώρα που κυκλοφορούν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών που καταγγέλλουν ακριβώς το αντίθετο; Την ώρα που η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά σχετικά με την παραμονή «βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και με πρόχειρους αναπνευστήρες» και τη «στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων»; Την ώρα που ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επιβεβαιώνει πως υπάρχουν λίστες αναμονής διασωληνωμένων ασθενών με covid και non covid εκτός ΜΕΘ;

Η απάντηση είναι απλή και δυσάρεστη. Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα γιατί πιστεύει ότι μπορεί. Γιατί έχει πληρώσει αδρά ολόκληρη στρατιά από ΜΜΕ, που φροντίζουν να μηνυπάρχει αντίλογος, έτσι ώστε να είναι πολύ δύσκολο να διανοηθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης και των εγκληματικών πολιτικών της ευθυνών, που εσκεμμένα συγκαλύπτουν.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο πραγματικός υπεύθυνος για το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό; Και πόσα άλλα τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν καθημερινά εκτός ΜΕΘ, που ίσως δεν θα τα μάθουμε ποτέ; Γιατί είναι έγκλημα να πεθαίνουν άνθρωποι που μπορούν να σωθούν επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Κλείνω με ένα απόσπασμα των δηλώσεων του πρώην διοικητή του Ερυθρού Σταυρού, κ. Θύμιου Γεωργόπουλου, με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, που κανένα από τα ΜΜΕ, στα οποία αναφέρομαι πιο πάνω, δεν πρόκειται φυσικά να αναπαραγάγει: «Έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατητικός […] εάν ο ασθενής βρισκόταν σε κλίνη ΜΕΘ θα ήταν εν ζωή, την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας».

 

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατείται η προμήθεια νέων μεταλλικών γεφυρών Bailey
Επόμενο άρθρο Το δήμαρχο Τεμπών επισκέφθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης