Ειδήσεις

ΕΚΛ: Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων των μαθητών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εδώ και μέρες μέσα από πολύμορφες αγωνιστικές διεργασίες  και δράσεις διαμαρτύρονται για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον οποίο υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο οι σχολές και τα πτυχία τους.

Ένας νόμος που ψηφίστηκε μέσα στα Χριστούγεννα και με κλειστές σχολές, αποδεικνύοντας  αυτό που έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν πως ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δεν ήρθε για να «αναβαθμίσει» τις σπουδές των παιδιών μας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά για να υποβαθμίσει τη ζωή και το μέλλον τους!

Οι νόμοι που ψηφίζει κάθε φορά η κυβέρνηση φαίνεται ποιους πραγματικά εξυπηρετούν, ποιων τα συμφέροντα προστατεύει. Για αυτό τον λόγο θέλει υποβαθμισμένες τις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και με υποβαθμισμένα πτυχία τους μαθητές της, για να αποτελέσουν την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης (αν και πολλοί από αυτούς δουλεύουν ήδη) που θα εργάζονται με μισά δικαιώματα χωρίς να φέρνουν αντίρρηση.

Καλούμε την κυβέρνηση αν θέλει να βγάζει νόμους για να προστατεύσει τις σπουδές και το μέλλον των παιδιών μας να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ :

  • Να μην ισχύσει ο νέος νόμος υποβάθμισης του πτυχίου για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.
  • Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το αντιδραστικό νομοθέτημα.
  • Να πάρουν μέτρα για να ανοίξουν όλες οι σχολές με ασφάλεια(εξασφάλιση αναγκαίων χώρων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και αναγκαίου προσωπικού κα). Να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια, μόνιμοι εκπαιδευτικοί και προσωπικό.
  • Για όσους μαθητές δεν έχουν υπογράψει σύμβαση για την πρακτική : Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους  και να πληρωθούν άμεσα για όλη την χρονική περίοδο που διαρκεί η αναστολή.
  • Να πληρώνονται όλοι οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ κάθε μήνα.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Με κοινό αγώνα εργαζομένων-μαθητών – σπουδαστών – φοιτητών – εκπαιδευτικών – γονιών – να καταργήσουμε αυτούς τους νόμους στην πράξη.

 

Η  Διοίκηση

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Κάλυψη των κενών θέσεων του ΝΣΚ από τους επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά καλεί τον Β. Κικίλια να απαντήσει εάν θα μεριμνήσει για τον εμβολιασμό των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών