Ειδήσεις

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση


Άνοιξη 25ης  Μαρτίου 1821. Ένας ιεράρχης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, έδωσε το σύνθημα της Επανάστασης. 400 χρόνια σκλαβιάς ήταν πολλά για το Ελληνικό Έθνος. Χρόνια  ταπεινώσεων και εξευτελισμών. Ο λαός , όλα αυτά τα χρόνια, βάδιζε έναν  άλλο Γολγοθά, όπου σταυρώνονταν απ’ τους Τούρκους η λευτεριά και η ελπίδα του.

Η ελληνική αυτοκρατορία έπεσε, μα η ελληνική ψυχή έμεινε αδούλωτη.Οπλισμένοι οι Έλληνες με θρησκευτική  πίστη και ιδανικά πήραν την απόφαση του γενικού ξεσηκωμού.

Ο υπόλοιπος  κόσμος μένει έκθαμβος και δεν μπορεί να πιστέψει πως η μικρή Ελλάδα τολμά να αντιμετωπίσει μια υπερδύναμη.

Μωριάς,  Ρούμελη , Σούλι , Μάνη, Ύδρα ,Σπέτσες ,Ψαρά μπροστάρηδες στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Εννιά ολόκληρα  χρόνια γεμάτα από αίμα ,καταστροφές και ολοκαυτώματα, αλλά και δόξα και μεγαλείο.Κανένας λαός  δε στάθηκε ενάντια στο χρόνο και το χώρο με τόση πίστη και τόση δίψα για λευτεριά, για αξιοπρέπεια, για δικαιοσύνη.

Το Έθνος των Ελλήνων   χαιρετίζει τον Αγώνα του 1821 και στρέφει τη σκέψη του στην ιερή μνήμη των ηρώων της επανάστασης, οι οποίοι με το αίμα τους και τους αγώνες τους, κληροδότησαν σε μας το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Είναι αυτοί που 200 χρόνια μετά συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα πίστης σε ιδανικά, πάλης και αγώνων για διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής .

Προηγούμενο άρθρο Αναφορά της Άννας Βαγενά προς τον Υπουργό Εργασίας
Επόμενο άρθρο Στο πλευρό των παγετόπληκτων παραγωγών ο Χρήστος Κέλλας