Ειδήσεις

Αναφορά της Άννας Βαγενά προς τον Υπουργό Εργασίας


Αναφορά κατέθεσε την Παρασκευή 26/03/21 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διαβιβάζοντας επιστολή απασχολούμενων του ΟΑΕΔ στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2020, που έχουν τοποθετηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας.

Οι απασχολούμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ, που μετά από μακροχρόνια ανεργία, εργάζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Λάρισας, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, που καθιστά εξίσου πολύτιμες τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την ομαλή λειτουργία των εν λόγω φορέων, δηλώνουν πως, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πανδημίας, θα είναι για αυτούς εξαιρετικά δύσκολη η ανεύρεση νέας εργασίας μετά τη λήξη του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα δεν θα είναι δυνατή η θεμελίωση δικαιώματος ταμείου ανεργίας. Ως εκ τούτου, αιτούνται την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου απασχολούνται 36.500  άτομα, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Η Άννα Βαγενά χαρακτηρίζει την παράταση του προγράμματος ως αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα και δια του Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αναφοράς ζητά από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την άμεση εξέταση των αιτημάτων που εμπεριέχονται στην επιστολή, καθώς και την ενημέρωσή της για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Προηγούμενο άρθρο Καθαρισμός 22 χλμ. ρεμάτων στο Δήμο Κιλελέρ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση