Ειδήσεις

Κέλλας: Ισχυρότερη οδική συνείδηση με το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας


Στην ενισχυμένη αλληλεπίδραση, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ κυβέρνησης και Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, αναφέρθηκε ο πρόεδρός της και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με την πρέσβη της Σουηδίας Σάρλοτ Σαμελίν, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέθεσε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και στα στελέχη των γραμματειών της ΝΔ στατιστικά δεδομένα, τα οποία αποτυπώνουν τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων την τελευταία δεκαετία, τονίζοντας, συγχρόνως, πως πρέπει να γίνουν πολλά και στοχευμένα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ εστίασε σε νομοθετικές ρυθμίσεις και στον σχηματισμό της νέας διακυβέρνησης οδικής ασφάλειας. Ειδικότερα, υπογράμμισε πως,από την αρχή της προεδρίας του, η Επιτροπή τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης της νομοθεσίας, της ενίσχυσης της οδικής παιδείας και της ενότητας των πολιτικών οδικής ασφάλειας.Αναλόγως, η κυβέρνηση προχώρησεστην αυστηροποίησητων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για θανατηφόρα τροχαία, στη συμπερίληψη της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην αποτελεσματικότερη διασύνδεση κυβέρνησης και αυτοδιοικητικών αρχών, σε σχέση με την εφαρμογή πολιτικών οδικής ασφάλειας, μέσω των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ακόμη, ο κ. Κέλλας τόνισε πως η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας συνιστά ένα βήμα δημοκρατίας, διαλόγου και διατύπωσης προτάσεων της Κοινωνίας των Πολιτών προς την κυβέρνηση. Διακυβέρνηση, οδική παιδεία, συμπαράσταση στα θύματα και τις οικογένειές τους, υποδομές και υγεία αποτελούν τις κύριες και σταθερές θεματικές ενότητες, μέσω των οποίων η Επιτροπή προσφέρει τη δυνατότητα σε εξειδικευμένους δρώντες οδικής ασφάλειας να ενημερώνουν το σώμα και να εισηγούνται αναλόγως υλοποιήσιμες προτάσεις προς την Πολιτεία.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας δήλωσε πως το εθνικό στρατηγικό σχέδιο, που προετοιμάζεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα αποτελέσει ένα σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνησης, που θα διαμορφώσει καλύτερες προϋποθέσεις για τη στρατηγική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής συνείδησης.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα δημάρχου Τεμπών κ. Μανώλη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη Λ. Μπακούρας: Πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτυγχάνει ανάπτυξη, μείωση τιμολογίων και απόδοση για τους μετόχους