Ειδήσεις

Χρήστος Κέλλας: Να προχωρήσει άμεσα το Μέτρο 4.1.2


Να προχωρήσει άμεσα το Μέτρο 4.1.2, που αφορά επενδύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατόπιν επικοινωνίας με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς αλλά και παραγωγούς του ν. Λάρισας, οι οποίοι αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον το εν λόγω πρόγραμμα, αναφέρει:

«Στο ΦΕΚ 4377 Β’ / 5-10-2020 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του Μέτρου 4.1.2, που αφορά την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος, με στόχους την μείωση της ποσότητας υδάτων που αντλείται από τα υπόγεια ή επιφανειακά υδατικά συστήματα,  την αύξηση της αποδοτικότητας χρήσης ύδατος με την εισαγωγή προηγμένων αρδευτικών συστημάτων στη γεωργία, τη βελτίωση της διαχείρισης του ύδατος και τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Πολλοί παραγωγοίέδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και αρκετοί από αυτούς, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, έχουν συνάψει συμφωνίες με τους προμηθευτές.

Αν και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί η πρόσκλησηενδιαφέροντος, ενώ δεν είναι έτοιμη και η εφαρμογή στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων».

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα βασίζεται στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2020 και εντός ολίγων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ, ο Λαρισαίος πολιτικός ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Που οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του Μέτρου;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσει άμεσα το Μέτρο και ποιο το χρονοδιάγραμμα αυτών;
Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Εορδαίας στο πλευρό των σεισμοπαθών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων στο δήμο Τεμπών