Ειδήσεις

Επιστολή της Άννας Βαγενά προς το Συμβούλιο της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομένικου του Δήμου Ελασσόνας


Επιστολή απέστειλε στις 18/02/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άννα Βαγενά προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομένικου, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή της σχετικά με πρόσφατο ψήφισμα, μέσω του οποίου το Συμβούλιο αιτείται από την κυβέρνηση την άμεση εξαίρεση από την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου των αγωγών αποζημίωσης των θυμάτων των Κατοχικών Δυνάμεων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομένικου,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μου στον δίκαιο αγώνα σας, τον οποίο, σε πείσμα των αλλεπάλληλων εμποδίων, που έχετε συναντήσει στη μακρά πορεία σας και που δυστυχώς συναντάτε ακόμα, εσείς υπερασπίζεστε με το ίδιο θάρρος και σθένος, που σας άφησαν ως παρακαταθήκη οι μαρτυρικοί πρόγονοί σας.

Ως μέλος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, έχω παρακολουθήσει από κοντά τη σειρά ενεργειών από ελληνικής πλευράς, που έλαβαν χώρα μέσα στο χρονικό  διάστημα 2016-2019, ανάμεσα σε αυτές και την κορυφαίας σημασίας κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αγωγές αποζημίωσης των θυμάτων των γερμανικών στρατευμάτων την περίοδο 1941-44, που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ δε το γεγονός ότι η επόμενη και τρέχουσα κυβέρνηση έσπευσε να επαναφέρει το δικαστικό ένσημο, όχι απλώς απαράδεκτο, αλλά επιπλέον ύψιστη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, στον πολυετή αγώνα σας και τις οικογένειές σας. 

Συντάσσομαι απόλυτα και κατηγορηματικά με το ψήφισμά σας, μέσω του οποίου αιτείστε από την κυβέρνηση την άμεση εξαίρεση από την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου των αγωγών αποζημίωσης των θυμάτων των Κατοχικών Δυνάμεων.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση,

 

Άννα Βαγενά

Βουλευτής Ν. Λάρισας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από οικίες του νομού Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Γιατί καθυστερούν οι “κορονοενισχύσεις” στα τουριστικά λεωφορεία;