Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι ταξιτζήδες αναμένουν κι επιπλέον μέτρα στήριξης


«Η πολιτεία εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας που πλήττεται από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, η αναστολή του ορίου ηλικίας απόσυρσης των ταξί έως 31.12.2021 είναι σίγουρα θετική εξέλιξη, αλλά οι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν την λήψη και επιπλέον μέτρων για την οικονομική τους στήριξη λόγωτουπεριορισμούτων μετακινήσεων.Η αλήθεια είναι ότι‘το μεροκάματο δεν βγαίνει’ και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει η δύσκολη αυτή κατάσταση».Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τονυφυπουργό Υποδομών κ Μεταφορώνκ. ΙωάννηΚεφαλογιάννη, σε ερώτησή του για τη λήψη μέτρων υπέρ του δοκιμαζόμενου χώρου των επαγγελματιών ταξί.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του, είχε μεταφέρει την αγωνία των ταξιτζήδων για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της απασχόλησής τους που επιφέρουν τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση τουκορονοϊού. Επικαλούμενος τις διαμαρτυρίες των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί για την περιορισμένη ανταποδοτικότητα της επιστρεπτέας προκαταβολής, καλούσε τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν την υιοθέτηση προτάσεων που διατυπώνουν, όπως η επιδότηση για τις κενές θέσεις στα ταξί.

Στην απάντησή του ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι «το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει σε συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία όλα τα σχετικά αιτήματα που μας απευθύνουν οι κλάδοι αρμοδιότητάς μας, σχετικά με τυχόν ένταξη των επαγγελματικών αυτών κλάδων σε ευνοϊκές ρυθμίσεις οικονομικής ή άλλης φύσεως, στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία». Επίσης επισημαίνει ότι «στην παρ.4 του άρθρου 138 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) προβλέπεται η αναστολή του ορίου ηλικίας απόσυρσης των ΕΔΧ ΤΑΞΙ έως 31.12.2021».

Προηγούμενο άρθρο Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος συναντήθηκε ο δήμαρχος Τεμπών
Επόμενο άρθρο Προχωρούν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για το έργο Μεσοράχη-Ελευθεραί