Ειδήσεις

Κοπή Βασιλόπιτας 2021 των Θεσσαλών Ευρώπης


Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και σε συγκινησιακό κλίμα μακριά από την πατρίδα τους, έκοψαν την Βασιλόπιτά τους για το 2021. Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών Ευρώπης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 14:00 μ.μ., παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων. Οικοδεσπότης της κοπής ήταν φέτος ο Θεσσαλικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ, που είχε πετύχει το φλουρί της προηγούμενης βασιλόπιτας για το 2020.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας έτσι ζωντανά τα ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας: κ. Κωνσταντίνα Τσιλιλή από Νυρεμβέργη, κ. Κώστα Μυλωνά και κ. Αθανασία Ρουσιαμάνη από Ντύσελντορφ, κ. Κώστα Φιλίππου από Βισμπάντεν, κ. Πολυάνθη Γιάνναρου, κ. Ελευθερία Θάνου και κ. Μαριάνθη Κοντέλλη από Μπήλεφελντ, κ. Βασιλική Λασπά και κ. Απόστολο Δήμου από Σβάινφουρτ, κ. Στέφανο Ψύρρα από Μόναχο, κ. Αναστασία Κερασοβίτη από Νυρεμβέργη Πρόεδρο της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης, κ. Στέλλα Ξενοπούλου από την Ιρλανδία καθώς και η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Φωτεινή Μίχου. Όλα τα μέλη ευχήθηκαν για μια καλύτερη χρονιά 2021.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στο κομμάτι Του Χριστού και σε μια κλήρωση στον Θεσσαλικό Σύλλογο Ντύσσελντορφ. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν στον τυχερό Σύλλογο και στα παρόντα μέλη κ. Κώστα Μυλωνά και κ. Τάνια Ρουσιαμάνη πάντα επιτυχίες, δημιουργικότητα και  πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις. Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έδωσαν ραντεβού για τις 03 Απριλίου 2021, όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση. Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης εύχεται σε όλον τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό και χαρούμενο 2021!

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests σε περιοχές της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες φιστικιάς